Тотнъм започна ерата без Хари Кейн с равенство в лондонското дерби срещу Брентфорд (ВИДЕО)


Тотнъм започна ерата без Хари Кейн с равенство в лондонското дерби срещу Брентфорд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1143 0

Тотнъм и Брентфорд не успяха да се победят в лондонското дерби на първия кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха при резултат 2:2. И четирите попадения паднаха през първата част, а впечатление направи новия в "спърс" - Джеймс Мадисън, който се отчете с две асистенции.

Резултатът бе открит от "спърс" още в 11-ата минута. Новото попълнение на тима Джеймс Мадисън центрира от фал, а в наказателното поле Кристиан Ромеро бе най-съобразителен и прати топката в противниковата врата. Веднага след това обаче защитникът получи контузия и бе заменен наложително.

В 25-ата минута пък бе отсъдена дузпа за Брентфорд. Тя бе проверена с ВАР, но това не промени решението на арбитъра. Зад топката застана Брайън Мбеумо, който бе точен от 11 метра за 1:1.

Домакините стигнаха до пълен обрат в 37'. Йоан Виса получи пас, възползва се от грешка в отбраната на "шпорите" и със силен удар по земя направи резултата 2:1.

В добавеното време на първата част, което бе цели 11 минути Тотнъм обаче изравни. Мадисън се отчете с втора асистенция, след като пусна топката на Емерсон Роял. Бранителят стреля много прецизно и вкара хубаво попадение от границата на наказателното поле за 2:2.

Втората част предложи голяма доза тактическо надлъгване, сякаш и двата отбора се страхуваха да не допуснат попадение. Микел Дамсгор бе близо до гола в 58-ата минута, но ударът му бе спасен. В 79' пък Кевин Шаде имаше претенции за дузпа, след като бе съборен в наказателното поле на "спърс", но такава не бе отсъдена.

Тотнъм се нарежда седми във временното класиране с 1 точка и след седмица ще мери сили с Манчестър Юнайтед у дома в Северен Лондон. Брентфорд е точно зад "спърс" с 1 точка и в следващия кръг ще гостува на Фулъм на "Крейвън Котидж".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички