Тотнъм загуби точки в борбата за топ 4 срещу последния


Тотнъм загуби точки в борбата за топ 4 срещу последния
Снимка: Gulliver/GettyImages

1375 0

Отборът на Тотнъм записа изненадващо равенство при госуването си на последния в класирането във Висшата лига Норич. Двубоят на „Каръл роуд“ завърши при резултат 2:2. Марио Вранчич и автогол на Серж Орие на два пъти даваха преднина на домакините в срещата. „Шпорите“ стигнаха до голове след статични положения. Кристиан Ериксен се разписа от пряк свободен удар, а Хари Кейн бе точен от дузпа.

Тотнъм влязоха в срещата като твърд фаворит и имаха някои шансове за откриване на резултата в началото на срещата. Въпреки това изненадата за „шпорите“ бе пълна, след като Норич бе тимът, който пръв стигна до гол. „Канарчетата“ се възползваха от грешка в отбраната на Спърс и в 18-тата минута Емилиано Буендия намери Марио Вранчич, който вкара топката в мрежата на Гасанига – 1:0! Няколко минути по-късно Норич вкара за втори път топката във вратата на гостите, след като Теему Пуки се разписа. При преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче стана ясно, че при попадението има засада. До края на полувремето Тотнъм натиснаха, но не успяха да изравнят резултата.

Втората част обаче започна ударно за „шпорите“. В 55-тата минута Кристиан Ериксен изпълни пряк свободен удар и успя да вкара топката във вратата на Тим Крул – 1:1! И точно когато гостите вече си мислеха, че мачът се обръща в тяхна полза, Норич стигнаха до втори гол. Топката бе подадена към Теему Пуки и в опит да изчисти кълбото, Тоби Алдервайрелд нацели Серж Орие, който си отбеляза автогол – 2:1! След второто попадение Норич се затвориха, а Тотнъм хукнаха в предни позиции в търсене на обрат. В 82-рата минута „шпорите“ получиха право да изпълнят дузпа, след като Хари Кейн бе съборен в наказателното поле на „канарчетата“. Самият нападател застана зад топката и не сбърка – 2:2! До края на двубоя други голове не паднаха.

Равенството означава, че Тотнъм събират актив от 30 точки. „Шпорите“ се нареждат на 5-тото място във временното класиране, като са с равен актив с Уулвърхемптън и са на две точки от 4-тия Челси. Норич остава на последната 20-та позиция във Висшата лига. „Канарчетата“ са с актив от 13 точки и са на 6 точки от 17-тия в класирането Уест Хям.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички