Тотнъм обърна Брайтън за ценен успех в борбата за топ 4


Тотнъм обърна Брайтън за ценен успех в борбата за топ 4
Снимка: Gulliver/GettyImages

1764 0

Отборът на Тотнъм спечели трудна, но много ценна победа при домакинството си на Брайтън в мач от 19-тия кръг на Висшата лига. Двубоят завърши при резултат 2:1. Адам Уебстър даде аванс на гостите в края на първата част, след чудесен гол с глава. През втората част обаче „шпорите“ стигнаха до успеха чрез голове на Хари Кейн и Деле Али.

Двубоят на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ започна равностойно, въпреки домакинското предимство на Спърс. В първите минути от двубоя дори Брайтън имаха по-чистите положения, но удари на Стивън Алзате и Аарън Моой преминаха покрай вратата на Пауло Гасанига. В 24-тата минута Тотнъм стигнаха до попадение, след като Хари Кейн бе изведен зад защитата на „чайките“ и вкара топката в мрежата на Мат Райън. При преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче стана ясно, че английският нападател е бил в засада и голът бе отменен. В крайна сметка Брайтън бе отборът, който пръв стигна до гол в двубоя. В 37-мата минута топката бе центрирана в наказателното поле от фаул и Адам Уебстър бе точен с глава, за да даде преднина на гостите в срещата – 0:1! До края на полувремето „шпорите“ не можаха да реагират и Брайтън се прибра на почивка с гол преднина.

През втората част Тотнъм изглеждаше по доста по-различен начин. Спърс изглеждаха една идея по-агресивни и успяха да стигнат до изравнителен гол. След продължителен пробив на Лукас Моура топката малко изненадващо стигна до Хари Кейн и след като първият му удар бе спасен от Райън, голмайсторът на „шпорите“ успя да вкара от втория си опит в 53-тата минута на срещата – 1:1!

След гола Жозе Моуриньо вкара в игра Джовани Ло Селсо и Кристиан Ериксен в търсене на пълен обрат. В крайна сметка обратът бе осъществен в 72-рата минута. След продължително разиграване на границата на наказателното поле топката бе подадена към нахлуващия Серж Орие, който подаде към Деле Али и халфът елегантно прехвърли Мат Райън за 2:1!

Победата за Тотнъм днес означава, че отборът събира актив от 29 точки и се изкачва на 5-то място във временното класиране, на 3 точки зад 4-тия Челси, който обаче е с мач по-малко. Брайтън остава с 20 точки, а „чайките“ заемат 13-тата позиция преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички