Тотнъм взе трудно възлов мач, но остава извън топ 4: "Свраки" поддържат мечтата


Тотнъм взе трудно възлов мач, но остава извън топ 4: "Свраки" поддържат мечтата
Снимка: Getty Images

472 0

Английският Тотнъм успя да вземе важна победа във Висшата лига срещу коварен отбор. "Шпорите" надделяха с 2:1 срещу Брайтън, като големите звезди на отбора се превърнаха в герои - Хари Кейн и Хюн Мин Сон.

Първо южнокореецът бе точен в 10-ата минута, за да открие резултата, а след това в 34-тата Люис Дънк успя да възстанови паритета. Десетина минути преди края на редовното време обаче Кейн донесе успеха след асистенция на Хойберг.

В 55-ата минута гол на Дани Уелбек бе отменен заради игра с ръка. Това разгорещи страстите, а малко след това Де Зерби и Стелини от двата щаба бяха изгонени с директни червени картони.

С успеха Тотнъм събра 53 точки, но въпреки това остава на три пункта от топ 4. На 3-то и 4-то място са съответно Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, като и двата отбора са с три точки повече, а и с мач по-малко от лондонския отбор.

Именно "свраките" също записаха безценен успех по същото време. Те победиха като гост Брентфорд с 2:1 и по този начин записаха 5-а поредна победа в английската Висша лига.

След турбулентно първо полувреме Брентфорд имаше само гол аванс. Гол на Тони в 8-ата минута бе отменен поради засада. Отново той изпусна дузпа в 30-ата минута, но "пчеличките" получиха правото да изпълнят нов 11-метров наказателен удар.

Това се случи в добавеното време на първата част и този път Тони не сбърка. Въпреки тежката ситуация Нюкасъл успя да излезе от ситуацията. В рамките на 7 минути резултатът през второто полувреме бе обърнат.

Първо Рая си вкара автогол (54'), а след това Исак вкара поредно попадение в последно време (61'). Пет минути по-късно шоуто за гостите можеше да продължи, но гол на Уилсън бе отменен заради игра с ръка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички