Тотнъм във Висшата лига през сезон 2022/23 - само 4 отбора бяха по-резултатни, но и само 5 инкасираха повече голове от тях!


Тотнъм във Висшата лига през сезон 2022/23 - само 4 отбора бяха по-резултатни, но и само 5 инкасираха повече голове от тях!
Снимка: Getty Images

2686 0

Сезон 2022/23 в английската Висша лига приключи, а Тотнъм финишира на осмото място в крайното класиране, което означава, че през новата кампания няма да бъде част от нито един от трите европейски клубни турнира - Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

За ръководството на "шпорите" това е изключително лоша новина, тъй като ще бъде регистриран сериозен спад във финансово отношение, който пък най-вероятно ще бъде компенсиран с продажбата на звездния нападател Хари Кейн.

Какво точно се обърка за тима през този сезон, в който бе воден от трима различни мениджъри (Антонио Конте, Кристиан Стелини и Райън Мейсън) - трудно е да се даде еднозначен отговор.

Тотнъм завърши с точно 60 точки в актива си, от 114 възможни. Отбеляза точно 70 гола (30 от които бяха дело на Кейн), но и допусна невероятните 63 попадения в своята врата. В тази насока е и акцентът в статията...

Само ЧЕТИРИ тима бяха по-резултатни от "шпорите" - шампионът Манчестър Сити (94), вицешампионът Арсенал (88), петият Ливърпул (75) и шестият Брайтън (72).

От друга страна, само ПЕТ отбора инкасираха повече попадения от тях - 15-ият Борнемут (71), 16-ият Нотингам (68), както и трите изпадащи - Лестър (68), Лийдс (78) и Саутхемптън (73).

Е, съдейки от тези данни, можем да заключим убедено - Тотнъм трябва на всяка цена да стабилизира представянето си в защита, ако иска да има успешен сезон 2023/24. Иначе, ако мислено извадим головете на почти сигурния напускащ Хари Кейн, напълно е възможно след 12 месеца по това време клубът да се окаже в ролята на Лестър, Лийдс и Саутхемптън...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички