Тотнъм тръгна лошо през 2023-та, загуби от съперник от долната половина на таблицата


Тотнъм тръгна лошо през 2023-та, загуби от съперник от долната половина на таблицата
Снимка: Getty Images

1000 0

Астън Вила победи Тотнъм с 2:0 в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" допуснаха петата си загуба за сезона на своя стадион и останаха извън топ 4.

Лондонският тим няма победа в трети пореден мач във всички турнири. Съперникът им пък бе в серия от 2 загуби, но повдигна духа си с успеха над класния опонент днес. Бирмингамци откриха резултата в 50-ата минута, когато точен бе Емилиано Буендия. В 73' Дъглаш Луис оформи крайното 2:0.

"Шпорите" имаха инициативата през първата част, като голмайсторът на тима Хари Кейн бе близо до това да открие резултата, но ударът му с глава бе изчистен от голлинията. Малко след почивката бирмингамци изненадаха своя съперник с гол на Емилиано Буендия, дошъл след грешка на Юго Лорис, а в 73-та минута Дъглаш Луис вкара втори гол за гостите.

Играчите на Антонио Конте нямаха сили да отговорят на предизвикателството и загубиха. За тях това бе седми пореден мач в първенството, в който те допускат поне два гола във вратата си. Така "шпорите" остават на пето място в класирането с 30 точки, две по-малко от четвъртия Манчестър Юнайтед, който е изиграл мач по-малко.

Вила продължи с добрите изяви под ръководството на новия наставник Унай Емери и се изкачи до 12-а позиция в подреждането с актив от 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички