Тотнъм разпиля Евертън за нов разгром във Висшата лига


Тотнъм разпиля Евертън за нов разгром във Висшата лига
Снимка: Getty Images

2961 0

Отборът на Тотнъм разгроми Евертън с 5:0 като домакин в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Антонио Конте тотално надиграха хората на Франк Лампард и заслужено се добраха до победата, която им върна самочувствие, а и ги върна в битката за топ 4.

Още в 14-ата минута "шпорите" излязоха напред в резултата след брилянтни действия на Райън Сесеньон автогол на Мойс Кийн. Три минути по-късно Деян Кулушевски намери Хюн Мин Сон, който удвои. В 37-ата минута Тотнъм отбеляза и трето попадение, след като Мат Дохърти асистира за Хари Кейн, който се разписа.

На почивката Конте включи в игра Серхио Регилон на мястото на Сесеньон. Само минута след подновяването на играта Регилон успя да се разпише, възползвайки се от втората асистенция на Кулушевски в мача. Десет минути по-късно Хари Кейн вкара второто си попадение в срещата, като асистенцията отново бе дело на Мат Дохърти.

С победата Тотнъм се изкачи до седмото място във Висшата лига с актив от 45 точки - на три зад четвъртия Арсенал, който е с мач повече. Това е втори поредна победа за "белите" след разгрома над Лийдс с 0:4. Евертън пък остава на 17-о място с 22 пункта и продължава да е заплашен от изпадане - с точка повече от 18-ия Бърнли, който е с мач повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички