Евертън прекрати спонсорството на три руски фирми


Евертън прекрати спонсорството на три руски фирми
Снимка: Getty Images

1310 0

Отборът на Евертън прекрати всичките си търговски и спонсорски контракти с руските компании USM, Мегафон и Yota, съобщиха официално от клуба. "Карамелите" не искат руските спонсори да се отразяват негативно по имиджа на отбора.

“Всички в Евертън остават шокирани и натъжени от ужасяващите събития, които се развиват в Украйна. Тази трагична ситуация трябва да приключи възможно най-скоро и всяка по-нататъшна загуба на живот трябва да бъде избегната. Играчите, треньорският щаб и всички, които работят в Евертън, оказват пълна подкрепа на нашия играч Виталий Миколенко и неговото семейство и ще продължат да го правят”, се казва в официалното съобщение от клуба.

В последните два дни имаше призиви към клуба да се откаже от компаниите, управлявани от олигарха Алишер Усманов, който се смята за приближен до руския президент Владимир Путин.

Освен това Усманов притежава ексклузивни права за името на новия стадион на Евертън. Руските рефери също пострадаха от санкции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички