Тотнъм разби 10 от Арсенал и диша във врата на "топчиите" в топ 4 във Висшата лига


Тотнъм разби 10 от Арсенал и диша във врата на "топчиите" в топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5083 0

Тотнъм победи Арсенал с класическото 3:0 като домакин в отложеното лондонско дерби от 22-ия кръг на английската Висша лига. С два гола на Хари Кейн и едно попадение на Хюн Мин Сон "шпорите" надвиха "топчиите", които играха около час в намален състав след червен картон на Роб Холдинг.

В средата на първата част Тотнъм получи правото да изпълни дузпа. Хюн Мин Сон усети побутване в гръб и се възползва от ситуацията, за да падне в наказателното поле и да спечели 11-метров наказателен удар за своя отбор. Хари Кейн застана зад бялата точка и се разписа - 1:0!

Десетина минути по-късно Арсенал остана с човек по-малко на терена, след като Роб Холдинг получи два жълти картона в рамките на само седем минути - червен картон!

Четири минути по-късно Тотнъм се възползва от шока в редиците на гостите, за да вкара втори гол. Центриране от корнер бе отклонено от Родриго Бентанкур с глава към далечната греда, където Хари Кейн засече и се разписа за втори път в мача - 2:0!

Само две минути след подновяването на играта Тотнъм стигна до трето попадение. Хари Кейн успя да се пребори за топката в наказателното поле на "артилеристите", за да подаде към Хюн Мин Сон, който веднага прати топката в мрежата - 3:0!

Няколко минути по-късно Букайо Сака можеше да намали изоставането на Арсенал, но негов опасен удар към вратата бе изчистен току пред голлинията. След час игра Емерсон бе близо до гол за Тотнъм, но Арън Рамсдейл се намеси. Малко по-късно и Хюн Мин Сон можеше да вкара, но от отлична позиция не намери целта.

До края на мача двата отбора доиграваха, като не се стигна до сериозни положения за гол. С победата Тотнъм се доближи на само една точка зад четвъртия Арсенал - 65 срещу 66 точки. До края на сезона остават по два мача за два тима: Тотнъм посреща Бърнли и гостува на Норич, докато Арсенал гостува на Нюкасъл и приема Евертън.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Роял, Санчес, Дайър, Дейвис, Сесеньон, Бентанкур, Хойберг, Кулушевски, Сон, Кейн

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Холдинг, Габриел, Седрик, Джака, Елнени, Сака, Йодегор, Мартинели, Нкетиа

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Антонио Конте е на пето място във временното класиране с актив от 62 точки. Този на Микел Артета е четвърти с 66 пункта. "Шпорите" са задължени да победят "топчиите", ако искат да ги доближат на само точка два кръга преди края на сезон 2021/22. За момента Арсенал е този, който грабва последния "билет" за турнира Шампионска лига.

В последния кръг Тотнъм завърши 1:1 с Ливърпул на "Анфийлд", а "артилеристите" победиха у дома си Лийдс с 2:1. 

През есенния дял от първенството Арсенал надигра вечния си враг на "Емиратс" с 3:1. Мачът се състоя на 26 септември и завърши 3:1 с голове на Смит Роу, Обамеянг и Сака. През второто полувреме кореецът Сон отбеляза почетно попадение за "белите".

Тази вечер Антонио Конте няма да може да разчита на четирима играчи - Танганга, Скип, Регилон и Дохърти. Микел Артета пък ще бъде без Партей и Тиърни. Сака и Уайт ще са до последно под въпрос за титулярното място. 

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за ТОТНЪМ - АРСЕНАЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички