Манчестър Сити посреща своя "криптонит" - Тотнъм: Кой ще ликува на "Етихад"?


Манчестър Сити посреща своя "криптонит" - Тотнъм: Кой ще ликува на "Етихад"?
Снимка: Getty Images

2756 0

Днес (19 януари) шампионът на Англия - Манчестър Сити, приема лондонския гранд Тотнъм на своя "Етихад" в дербито на Висшата лига, в което и двата съперника ще се стремят само и единствено към трите точки.

Момчетата на Пеп Гуардиола ще направят всичко възможно да скъсят разликата до първия в таблицата Арсенал, а тези на Антонио Конте продължават лютата борба за място в топ 4.

Текущата форма

Формата и на двата отбора е идентична, ако вземем предвид последните им 5 срещи. Както "гражданите", така и "спърс" имат по 2 победи, 2 загуби и 1 равенство в последните си пет.

Със сигурност и двата тима ще искат да прекъснат тази кошмарна за техните стандарти форма и да покажат, че не трябва да бъдат отписвани - Сити за титлата, а Тотнъм за присъствието сред топ 4.

Тотнъм - "криптонитът" на Сити

През изминалата кампания (2021/22) "шпорите" успяха да отмъкнат цели 6 пункта на "гражданите" в преките им сблъсъци в английския елит. Лондончани надвиха тима от Манчестър у дома в първия кръг с 1:0 с гол на Хюн Мин Сон.

Няколко месеца по-късно на "Етихад" двата отбора направиха истинско зрелище с инфарктен край. Тотнъм повеждаше на два пъти, но Сити успя да изравни и в двата случая. Дълбоко в добавеното време обаче Хари Кейн подпечата победата на своя тим, оформяйки крайното 3:2.

Големите отсъстващи

Двамата мениджъри могат да се радват на факта, че лазаретът на отборите им не е пълен, но под въпрос е по един ключов играч и за двата гранда. Рубен Диаш продължава да се възстановява от контузия в бедрото и не се знае дали ще го видим в игра днес за тима на Пеп Гуардиола. Родриго Бентанкур пък лекува мускулна травма и е малко вероятно да бъде на линия за Антонио Конте.

Изненадващият дуел, който не е за изпускане

Отпочинал от гостуването на "Олд Трафорд", халфът на Сити - Илкай Гюндоган, се разписа в два от последните три мача на Сити във Висшата лига срещу "шпорите". Нападателят на лондончани - Хюн Мин Сон има подобна статистика благодарени на головете си в три от последните си мача срещу "гражданите".

Евентуални стартови 11

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Аканджи, Лапорт, Кансело, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Силва, Холанд, Грийлиш

Тотнъм: Лорис, Ромеро, Дайър, Дейвис, Дохърти, Хойберг, Бентанкур, Перишич, Кулушевски, Кейн, Сон

Манчестър Сити - Тотнъм: Къде да гледаме дербито от Висшата лига по ТВ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички