Моуриньо обясни как ще действа по време на зимния трансферен прозорец


Моуриньо обясни как ще действа по време на зимния трансферен прозорец
Снимка: Guliver/GettyImages

3293 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо настоява, че е щастлив от състава, с който разполага и клубът няма да е „кралят на пазара“ по време на зимния трансферен прозорец. Португалецът заяви още от първия си ден начело, че не се нуждае от нови играчи следващия месец, вярвайки, че наличните играчи са способни да завършат в топ 4 във Висшата лига.

Все още има вероятност обаче „шпорите“ да се разделят с дадени футболисти, включително и Кристиан Ериксен, което може да принуди Моуриньо да действа на пазара. Вече уведомен за това, че няма да разполага с много пари за трансфери през зимата, наставникът сподели, че е бил наясно със ситуацията, когато е пристигнал в северен Лондон.

"Знам профила на клуба, знам проекта, визията, целите. Знам, че трябва да реагираме по време на трансферния прозорец, ако някой наш играч напусне. Но ние никога няма да бъдем кралете на пазара, да атакуваме важни цели, да се борим с клубове, които са готови да пръснат големи суми за големи имена. Ние трябва да действаме разумно и креативно – повтарям, харесвам играчите, с които разполагам. Колкото повече работя с тях, толкова повече разбирам техните качества и проблеми. Повтарях, че се нуждая от време и това време идва. Не от неделя до 26-и, или от 26-и до 28-и. Но през януари и февруари ще имаме повече време да се подобрим“, започна той.

Повечето от проблемите на португалеца са в защита, където тимът е запазил една суха мрежа от назначаването му. Моуриньо е пред трудната дилема дали да затегне повече отбраната, отслабвайки същевременно мощта в атака. Той намекна, че при наличните играчи, с които разполага, ще бъде трудно да промени навиците им. „Знам как да го направя, но за да го сторя на 100% ще трябва да отнема от някои силни страни на отбора. И тогава ще стане по-трудно, защото за да играеш за суха мрежа, да се подобриш в защита, това не е толкова сложно. Трудно става, когато трябва да го направиш с наличните играчи и техните качества, техните навици – трудното е да го направиш, без да губиш качества офанзивно“, завърши той. А ето какво каза Специалния за своите играчи Томас Вермален и Кристиан Ериксен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички