Тотнъм и Фиорентина оставиха енигма за реванша


Тотнъм и Фиорентина оставиха енигма за реванша
Снимка: Getty images/Gulliver

1514 0

Тотнъм и Фиорентина завършиха 1:1 в мач от 1/16-финалите на Лига Европа след здрав мач, в който защитите и на двата отбора се представиха на ниво.

Двата тима очертаха страхотна интрига за реванша, след като демонстрираха страхотна игра, но и много неяснота в нападение.

И двете защити обаче бяха на ниво и свършиха работата си.

Още в 5-ата минута Солдадо изведе домакините напред, но в 30-ата минута Басанта възстанови равенството.

Тотнъм натика противника в неговото наказателно поле и още в 5-ата минута Солдадо, от точката за дузпа, засече с воле центриране от корнер, за да изведе „шпорите” напред резултата – 1:0.

Натискът на домакините продължи още 10 минути, когато Фиорентина постепенно започна да се окопитва и да поглежда към вратата им.

В 20-ата минута Солдадо остана непокрит в наказателното поле на противника, но красивата му задна ножица попадна в ръцете на вратаря.

След 30-тата минута Фиорентина упражни тотална преса, което доведе до изравняване. След пряксвободен удар, вратарят на Тотнъм изби от голлинията. При последвалото разбъркване най-съобразителен бе Басанта и с топовен шут направи 1:1.

В 40-тата минута Фиорентина виждаше втори гол, но опасната им контраатака бе спряна заради засада.

В началото на второто полувреме Фиорентина бяха близо до обрат, но удар на Салах извън наказателното поле мина на сантиметри от дясната греда.  

Цялото полувреме премина с разменено надмощие, но играчите на двата тима не намираха път към противниковата врата и оставиха всичко за реванша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички