Тотнъм готви втори трансфер за един ден, този път с рекордна за клуба сделка


Тотнъм готви втори трансфер за един ден, този път с рекордна за клуба сделка
Снимка: Getty Images/Guliver

1705 0

Изглежда, че това лято ще е по-специално за Тотнъм, като от клуба са решили да вложат доста сериозни средства за нови попълнения. "Шпорите" вече привлякоха младото крило на Лийдс Джак Кларк. Той бе привлечен срещу 10 млн. паунда и след като подписа до 2023 г., Кларк се връща в Лийдс, където ще играе под наем през сезон 2019/20.

Това бе първи трансфер за лондончани след над 500 дни, но вторият им трансфер се очертават доста по-солиден. Skys Sports информира, че от клуба са подписали с полузащитника на Олимпик Лион Танги Ндомбеле. Според изданието договорът за играча ще е за 5 години, а трансферната сума, която ще платят е 65 млн. паунда, която е рекордна за Тотнъм.

Футболистът вече е преминал и медицински прегледи, като се очаква в близките часове да бъде официално представен. Сумата от 65 милиона е много сериозна печалба за Лион, който закупи Ндомбеле от Амиен пред 12 месеца. Интерес към играча имаше и от страна на Реал Мадрид, като се твърдеше, че лично Зинедин Зидан го иска в състава си.

По-рано това лято пък се появи информация, че Почетино иска да вземе и японец в състава си. За кого става въпрос може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички