Почетино се оплака от липса на свобода при трансферите и посочи разликата със Сити и Ливърпул


Почетино се оплака от липса на свобода при трансферите и посочи разликата със Сити и Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2105 0

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино призна, че не разполага с достатъчно свобода за трансферите, които иска да направи в клуба. Именно и това е голямата разлика между "шпорите" с Ливърпул и Манчестър Сити.

"В Тотнъм, Челси, Арсенал няма такава свобода на трансферите, с каквато разполагат Пеп Гуардиола в Манчестър Сити и Юрген Клоп в Ливърпул. Пеп има пълен контрол върху плана на Сити. Той решава кои играчи ще продаде, на кои да предложи нови договори, кои да купи. Моделът в Тотнъм и повечето други клубове е различен, но Гуардиола и Клоп имат последната дума в своите отбор", заяви Почетино.

Той е близо до това да направи първи трансфери в Тотнъм от доста време насам, като крилото на Лийдс Джак Кларк и полузащитникът на Лион Танги Ндомбеле са близо до "Тотнъм Стейдиъм". Запитан кой има решаващата дума в състава от Северен Лондон аржентинецът отвърна: „Нашият президент - Даниел Леви. Не съм аз човекът, който решава последен. Разбира се, моето мнение ще бъде взето под внимание и аз много обичам Хари Кейн и Кристиан Ериксен, но Даниел има последната дума за трансферите", допълни Почетино. Той допълни още, че във финала на Шампионска лига е предпочитал да играе с Барселона, защото иска да се изправи срещу Меси.

Кристиан Ериксен не крие желанието си да напусне Тотнъм. От договора му с "шпорите" остава 1 година, като той категорично отказва да го поднови. Има и други кандидати за датчанина, освен големия фаворит Реал Мадрид, като един от тях е повече от любопитен. Кой е той - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички