18 футболни легенди, които тотално се провалиха във Висшата лига


18 футболни легенди, които тотално се провалиха във Висшата лига
Снимка: Gulliver/ Getty Images

8225 0

Английската Висша лига е според някои най-силното първенство. Там играят и едни от най-качествените футболисти. Факт е обаче, че дори да става въпрос за изключителен играч, неговият успех в Англия далеч не е гарантиран. Представяме ви 18-те световни звезди, чийто престой във Висшата лига обаче е бил най-кошмарен:

18. Хуан Куадрадо - не е сред най-добрите в съвременния футбол, но неведнъж е доказвал безспорните си качества в Ювентус и във Фиорентина. Е, в Челси меко казано не успя.

17. Стефан Савич - един от най-подценените централни бранители, крепящ в центъра на отбраната Атлетико (Мадрид) на Диего Симеоне. Мачовете му за Манчестър Сити обаче не са запомнени от никого.

16. Давор Шукер - след Реал Мадрид отива в Арсенал, откъдето стигна до Уест Хям. Общо малко над 30 мача в Англия за цели 2 сезона.

15. Джордж Уеа - след запомнящи се изяви в Монако, ПСЖ и Милан минава през Челси и Манчестър Сити, но бързо решава да се завърне към френския футбол чрез Марсилия.

14. Фернандо Мориентес - 12 гола в 60 участия за Ливърпул определено не отговаря на голмайстор за Реал Мадрид във финал на Шампионска лига.

13. Рикардо Куарешма - впечатляваща техника, играч в разцвета на силите си, минал през Барселона и Интер, за да стигне в Челси и да запише... 4 мача и 0 гола.

12. Майкон - вероятно най-добрият десен бек през 2010 година развълнува феновете на Манчестър Сити с пристигането си. Разочарованието у тях през 2012 година бе меко казано огромно.

11. Гонсало Игуаин - колкото качествен стрелец е той най-вече в италианската Серия А, толкова не му вървеше в английската Висша лига с Челси.

10. Деко - феновете на Челси помислиха, че са ударили джакпота с привличането му от Барселона, а това се затвърди и с спечелването му на приза за играч на месеца в Англия още от първия опит. Впоследствие обаче се оказа, че времето му за големия футбол е приключило.

9. Жерар Пике - не всеки помни (и с причина), че дългогодишният испански бранител на Барселона всъщност е юноша на Манчестър Юнайтед и дори е играл редом ро Кристиано Роналдо.

8. Диего Форлан - 10 гола във Висшата лига от 63 участия с Манчестър Юнайтед - кошмарно. А като се има предвид, че след това спечели две Златни обувки и наградата за най-добър играч на Мондиал 2010.

7. Жером Боатенг - отново нетолкова известен факт е, че Боатенг всъщност е играл за Манчестър Сити преди да отиде в Байерн Мюнхен и да се превърне в един от най-добрите централни защитници, когато бе в пика на кариерата си.

6. Бастиан Швайнщайгер - истинска легенда, която обаче сякаш вече бе приключила с футбола на най-високо ниво, когато премина в Манчестър Юнайтед.

5. Хуан Себастиан Верон - всеки знаеше за огромния талант и безспорните качества, които Верон притежаваше. Именно поради това разочарованието от престоя му в Манчестър Юнайтед бе толкова голяма. А след Челси... стана дори още по-зле.

4. Робиньо - играч на Реал Мадрид, който се бореше за "Златната топка" и просто разскъсваше противниковите защитници с националната фланелка на Бразилия. Нищо подобно в Манчестър Сити.

3. Анхел Ди Мария - поредният играч на Манчестър Юнайтед в класацията. Малко след феноменално представяне във финал на Шампионска лига за Реал Мадрид, той вече бе издънка в Манчестър Юнайтед.

2. Радамел Фалкао - кошмарно представяне и в Юнайтед, и в Челси на един безспорен хищник.

1. Андрий Шевченко - става въпрос за носител на "Златната топка". Години наред преследван от Челси, но в крайна сметка - чакането далеч не оправда резултата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички