Томас Тухел призова Тами Ейбрахам да се бори за титулярно място в Челси


Томас Тухел призова Тами Ейбрахам да се бори за титулярно място в Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1695 0

Мениджърът на Челси Томас Тухел призова Тами Ейбрахам да се бори за титулярното си място в отбора, след като остави английския нападател извън състава за дербито с Манчестър Юнайтед в неделя. Германският специалист разкри, 23-годишният футболист е отпаднал от състава заради треньорско решение, като „сините“ завършиха при нулево равенство с „червените дяволи“ на „Стамфорд Бридж“.

Резултатът остави Челси на пето място в класирането на Висшата лига, на точка зад четвъртия Уест Хем и на шест от втория Юнайтед. Ветеранът в атаката Оливие Жиру бе предпочетен срещу тима на Оле Гунар Солскяер, като Тухел апелира Ейбрахам да се бори за титулярна позиция - място, което си беше заслужил при предишния треньор Франк Лампард.

„Няма друг отговор на това освен да приемеш решението и отново в понеделник да започнеш борба за връщане сред титулярите. Сигурен съм, че той ще го направи. Ситуацията е напълно естествена. Той трябва да направи точно това, което прави – да тренира добре, да бъде в добро настроение“, каза Тухел.

Ейбрахам, който има 12 гола в 30 мача за Челси този сезон, бе заменен на почивката в предишния двубой със Саутхемптън. Бившият наставник на Пари Сен Жермен вече даде да се разбере, че решенията за титулярния състав са изключително трудни предвид големия брой играчи на разположение.

„Единствено Тиаго Силва е контузен, така че това означава, че трябва да взимаме трудни решения. Можем да номинираме 18 играчи плюс вратари. Решението беше трудно. Обмислихме различни варианти и в крайна сметка заложихме на Оливие Жиру сред стартовите 11 и на Тимо Вернер на пейката“, завърши германецът.

Челси вече е сериозно спряган с трансфер на Ерлинг Холанд – евентуално идване на нападателя на Борусия Дортмунд би увеличило допълнително конкуренцията в нападението на лондончани. Последните информации гласят, че лично Роман Абрамович е одобрил привличането на Холанд (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички