Томас Тухел повика играчи от академията на Челси за гостуването на Брентфорд


Томас Тухел повика играчи от академията на Челси за гостуването на Брентфорд
Снимка: Getty Images

1419 0

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че може да бъде принуден да използва играчи от тима на „сините“ до 23 г. и академията за гостуването на Брентфорд от четвъртфиналите за Купата на Лигата, добавяйки, че е „тъжен“, че отборът му в момента не може да се състезава на „най-високото ниво“.

Лондончани бяха ударени сериозно от скорошния бум на заразени в клуба и седем играчи от първия тим пропуснаха нулевото равенство с Уулвърхемптън на „Молиню“ в неделя. Един от тези играчи – Жоржиньо, е готов да се върне за визитата на „пчеличките“ в сряда, след като бе потвърдено, че е дал фалшив положителен тест, но останалите шест остават в лазарета.

„Те тренираха с нас вчера и днес. Дойдоха за две тренировъчни сесии, защото е необходимо. Трябва да защитаваме нашите играчи и точно заради това повикахме хора от академията, обмисляме да разчитаме на тях. Може утре да е денят, в който приоритизираме здравето – не мачът с Астън Вила на Боксинг Дей, и да не поемаме излишни рискове с някои от футболистите ни."

"Това е тотално против природата ни, но може би сме принудени да го направим. Това ме натъжава, защото това не е спорт. Ние сме толкова конкурентни – точно заради това сме тук и точно заради това играчите подписаха с Челси. Борим се за всеки трофей. Не обичам да съдя за важността на мачове, защото никога не можеш да кажеш със сигурност. Няма нищо по-важно от победите, да се представяме и борим заедно“, каза германецът.

Н‘Голо Канте, Матео Ковачич, Андреас Кристенсен и Трево Чалоба са под въпрос за гостуването на Брентфорд за Купата, докато Люис Бейкър стана поредният футболист с положителен тест. Той се дистанцира от това дали евентуално спиране на първенството по празниците би било добро за цялата лига, след като от Премиършип обявиха, че няма да прекъсват шампионата.

„Нямам ясно мнение за това какво е най-добро за всички, защото не сме сами във Висшата лига. Просто сме разочаровани, че не разполагаме с играчите, за да постигнем нашите цели и да играем на най-високо ниво“, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички