Томас Тухел остана безкрайно щастлив от петата поредна победа на Челси след ерата "Роман Абрамович"


Томас Тухел остана безкрайно щастлив от петата поредна победа на Челси след ерата "Роман Абрамович"
Снимка: Getty Images

1102 0

Наставникът на Челси Томас Тухел поздрави своите футболисти за реакцията, която са демонстрирали в 1/4-финала за ФА Къп срещу Мидълзбро. Снощи, 19 март, "сините" отстраниха "екзекутора" на Манчестър Юнайтед и Тотнъм и продължиха напред към полуфиналите.

Това бе петата поредна победа за Челси във всички турнири, след като Роман Абрамович попадна под удара на британските санкции и клубът му бе отнет.

"Бяхме много, много фокусирани и се държахме много сериозно още от началото", каза Тухел пред "BBC Sport" след мача, на който не присъстваха гостуващи фенове на "сините".

"Показахме класа в решаващите моменти и отбелязахме два ранни гола, които ни дадоха комфортна преднина, но все пак трябваше да положим огромни усилия, за да не допуснем опасни ситуации пред нашата врата. Много съм доволен, това бе заслужена победа".

"Впечатлен съм от фокуса, който показват футболистите. Приехме ситуацията със собствеността, защото не я причинихме ние самите. Бъдещето не е в нашите ръце, но беше важно да покажем висок дух и да поемем отговорност за представянето си на терена", допълни още радостният треньор на Челси.

Вижте още:

Знаел ли е Абрамович за старта на войната? Ето какво е направил в деня на нахлуването в Украйна

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички