Томас Тухел: Можем много повече в предни позиции


Томас Тухел: Можем много повече в предни позиции
Снимка: Getty Images

934 0

Треньорът на Челси Томас Тухел заяви, че не е никак доволен от изявите на централния нападател Ромелу Лукаку. "Сините" загубиха дербито с Манчестър Сити и изостанаха на цели 13 точки от лидерите в класирането.

“Такъв резултат може да се получи, когато играеш срещу Сити. Но ние заслужавахме равенство, защото се защитавахме добре. Не позволихме на съперника да създаде положения. Попадението обаче падна в момент, в който не бяхме под напрежение. Като цяло играхме мъдро”, заяви германският треньор.

“Вече сме взимали такива мачове - продължи Тухел. - Нужно е да бъдеш търпелив, да изчакваш своя миг. Да чакаш за онези минути, в които ти ще си на ход. Трябва да си готов и да са ти останали сили. При всичко единоборства, които спечелихме, демонстрирахме сила. Бяхме и по-агресивни при контраатаките. Имахме силни моменти, но имахме и такива, в които страдахме. Можехме да създадем повече шансове при по-точни пасове, по-добър контрол върху топката и правилно придвижване по терена”.

Мениджърът коментира и изявите на Ромелу Лукаку: “Той загуби доста топки при очертаващите се добри атаки за нас. Имаше и отличен шанс пред себе си. Разбира се, че искаме да можем винаги да му предоставяме топката за завършващ удар, но се налага той да помага и в изграждането на атаката преди това, защото е част от тима. Можем много повече в предни позиции. Имахме 8-9 добри ситуации при преминаването към нападение, но така и после не успяхме да играем с топката в наказателното поле на съперника. Това не ми харесва”.

Подробен репортаж от мача прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички