Томас Тухел коментира какъв собственик е Роман Абрамович (ВИДЕО)


Томас Тухел коментира какъв собственик е Роман Абрамович (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1492 0

Томас Тухел похвали собственика на Челси Роман Абрамович за това, че „обича футбола“ преди срещата на действащия европейски шампион с Ювентус. Абрамович, руски милиардер, бе в Лондон за да приеме израелския президент Исак Херцог на „Стамфорд Бридж“ в неделя и може да остане в английската столица, за да изгледа срещата с италианския гигант Ювентус във вторник вечер.

„Дали той е специален собственик? Мисля, че преди всичко, той е футболен фен, огромен футболен фен. Той обича футбола, обича детайлите, иска да знае всичко за това, което става тук на Кобам (тренировъчното игрище на Челси). И ние го държим в течение, защото той има огромен интерес и любов за играта. Това е най-важното и прави нещата много специални“, заяви Тухел.

Закупуването на клуба от страна на руския бизнесмен за 140 млн. паунда през 2003 предизвика сериозна промяна на силите в английския футбол. Той доведе Жозе Моуриньо в западен Лондон година по-късно, като португалецът спечели титлата в дебютния си сезон, а „сините“ сложиха край на петгодишно чакане за шампионската титла.

Оттогава насам лондончани имат четири титли на Премиършип, по два пъти Шампионска лига и Лига Европа, както и осем домашни трофея от различните купи. Едната Шампионска лига бе спечелена тъкмо под ръководството на Тухел по-рано през годината. Любопитното е, че Томас Тухел се запозна с Роман Абрамович на... финала на Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички