Челси направи Лестър безпомощен и се откъсна на върха във Висшата лига


Челси направи Лестър безпомощен и се откъсна на върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1599 0

Английският гранд Челси премина с лекота през Лестър, побеждавайки с 0:3 като гост в откриващия мач на 12-ия кръг във Висшата лига. "Сините" тотално надиграха "лисиците" на "Кинг Пауър Стейдиъм" и заслужено спечелиха срещата, в която домакините почти не създадоха заплахи за вратата на Едуар Менди.

Още в четвъртата минута Бен Чилуел уцели гредата на Лестър, а десет минути по-късно Антонио Рюдигер откри резултата в полза на Челси. Малко след това Нголо Канте и Мейсън Маунт пропиляха по един добър шанс за "сините". В 25-ата минута Лестър стигна до гол чрез Адемола Люкман, който обаче бе отменен поради засада.

Три минути по-късно Челси удвои преднината си след превъзходен гол на Нголо Канте, който сътвори страхотен пробив и нанесе прекрасен удар извън пеналтерията. До края на полувремето Лестър не успя да организира нищо опасно, като се прибра на почивката без отправен точен удар към вратата на Челси.

През втората част Челси продължи да е по-опасният отбор на терена, като Бен Чилуел и Калъм Хъдсън-Одой бяха първите, застрашили вратата на "лисиците". В 64-ата минута дойде едно от малкото добри положения за гол в мача за Лестър, след като Даниел Амартей опита мощен удар от дистанция, но Менди се отличи с брилянтна намеса.

В 71-вата минута Челси стигна до трето попадение чрез Кристиан Пулишич, който успя да се освободи от опеката си в наказателното поле, за да получи пас от Хаким Зиеш и да завърши. В следващите 15-на минути на три пъти попадения на Челси бяха отменяни заради засади. 

С победата Челси увеличи преднината си на върха в класирането, където е с 29 точки - с шест повече от втория Манчестър Сити, който в неделя се изправя срещу Евертън. Лестър остава на 12-о място с 15 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички