Тен Хаг: Спях добре нощем и когато реших да отстраня Роналдо от състава


Тен Хаг: Спях добре нощем и когато реших да отстраня Роналдо от състава
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2748 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг обяви, че не си е загубил съня, когато е решил да отстрани суперзвездата Кристиано Роналдо от отбора. През миналия сезон португалецът стана голмайстор на "червените дяволи', заради което всяко негово невключване в състава ставаше повод за дискусии.

В крайна сметка Роналдо даде скандално интервю пред Пиърс Морган през ноември, след което клубът реши да се раздели по взаимно съгласие с нападателя. След като игра на Мондиал 2022 без клубен отбор, петкратният носител на "Златната топка" премина в арабския Ал Насър.

"Имах своите причини. Те бяха очевидни и аз осъзнавах последствията. Това можеше да има и негативен ефект. Винаги е възможно във футбола. Но не се притеснявах. Спя добре, дори в такива нощи", каза нидерландецът, цитиран от "The Mirror".

"Tрябва да вземам решения за доброто на клуба и отбора. Такава ми е работа и такава ми е отговорността. Трябва да се придържам към своите решения, не само в краткосрочна, но и в дългосрочна перспектива", продължи Тен Хаг.

"Разбира се, невинаги имаш много време. Тогава имахме 10 дни, така че можех да помисля как ще бъде най-добре за всеки. Длъжен си да мислиш стратегически. Но такава ми е работата и трябва да поема отговорност", завърши той. Ако сте пропуснали да научите повече за личността на Ерик тен Хаг, Ви препоръчваме този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички