Тен Хаг диша спокойно! Бруно Фернандеш герой в края за Манчестър Юнайтед срещу Фулъм (ВИДЕО)


Тен Хаг диша спокойно! Бруно Фернандеш герой в края за Манчестър Юнайтед срещу Фулъм (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2684 0

Манчестър Юнайтед се върна обратно към победите, спечелвайки гостуването си на Фулъм с минималното 1:0 в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. В герой за "дяволите" се превърна капитана Бруно Фернандеш, който отбеляза единствения гол в добавеното време на срещата.

Двубоят започна много силно за "дяволите", които съумяха да открият още в осмата минута чрез Скот Мактоминей, но попадението бе отменено поради засада. Може да се каже, че Фулъм стоя много по-добре на терена особено след почивката и изпусна няколко шанса за гол, а Андре Онана осуети плановете на няколко пъти на Жоао Палиня.

В самия край на срещата Бруно Фернандеш "избухна". Капитанът на "дяволите" получи топката на границата на наказателното поле, където с много прецизен удар наказа жестоката грешка в отбраната на "котиджърс" и оформи крайното 1:0. Това бе и 16-ия пореден път, в който "дяволите" не губят от лондонския си съперник.

Със сигурност победата дава глътка въздух за Ерик тен Хаг, който според мнозина е под огромно напрежение заради последните разочароващи резултати на тима от "Олд Трафорд".

С победата Юнайтед продължава да е шести в таблицата с актив от 18 точки. През седмицата на "дяволите" им предстои сблъсък с Копенхаген в групите на Шампионска лига. Фулъм запазва 14-ата си позиция с 12 пункта и след седмица ще мери сили с Астън Вила.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В осмата минута Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни свободен удар. Ериксен центрира в наказателното поле на Фулъм, а там топката отигра Гарначо, която я прати успоредно на голлинията. Мактоминей вкара кълбото в мрежата, но впоследствие голът бе отменен поради засада на Магуайър при центрирането.

В 16-ата минута се стигна до страхотен шанс за "котиджърс". Домакините организираха чудесна атака, която завърши с удар на Муниз, но той бе спасен от Онана. Впоследствие стана ясно, че нападателят на лондончани е бил в засада. В 28-ата минута Уилиан прати топката в наказателното поле на гостите, а там Далот направи брилянтна намеса, защото Уилсън връхлиташе към топката и почти сигурно щеше да "разпечата" Онана.

В 34-ата минута се стигна до първото по-сериозно положение за Юнайтед след отменения гол. Бруно Фернандеш получи възможността да стреля от границата на наказателното поле и го направи добре, но ударът му бе спасен от Бернд Лено. До края на почивката "котиджърс" взеха инициативата и не позволиха на "дяволите" да създадат нещо повече.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна много силно и за двата тима. Юнайтед и Фулъм вдигнаха оборотите и заиграха атакуващо. На Андре Онана му се налага да се намесва на два пъти в рамките на 60 секунди след два много мощни удара извън наказателното поле.

Обсадата пред вратата на Юнайтед продължи. В 65-ата минута Андреас Перейра центрира добре от корнер в наказателното поле на "дяволите". Там от близка дистанция с глава игра Муниз, но прати топката високо над напречната греда. Бразилският нападател получи травма в 75-ата минута и бе заменен от Карлос Винисиус.

Последваха минути, в които двата отбора понижиха оборотите и не създаваха толкова много положения. В първата минута на добавеното време обаче срещата бе решена. В наказателното поле на "котиджърс" се образува страхотен карамбол, в който футболистите на Фулъм не успяха да изчистят топката. Тя попадна в лидера Бруно Фернандеш, който с много прецизен удар отбеляза за 1:0.

СЪСТАВИ

Фулъм: Лено, Кастан, Баси, Рийм, Робинсън, Палния, Айоби, Уилсън, Перейра, Уилиан, Муниз

Манчестър Юнайтед: Онана, Магуайър, Еванс, Далот, Уан-Бисака, Мактоминей, Ериксен, Фернандеш, Антони, Гарначо, Хойлунд

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ерик тен Хаг е под натиск на фона на това, че името на Зинедин Зидан се появява като негов възможен заместник в клуба. Юнайтед приключи защитата на титлата си от Карабао Къп със загубата с 3:0 от Нюкасъл Юнайтед в сряда. Това беше същият резултат, с който Манчестър Сити излезе победител в дербито на "Олд Трафорд" миналата неделя.

От друга страна, хората на Марко Силва постигнаха напредък за купата след победа с 3:1 в Ипсуич Таун, като Фулъм записа равенство 1-1 с Брайтън в предишния си мач във Висшата лига.

Каземиро получи нова травма при загубата от Нюкасъл и бразилецът се завърна към контузените Люк Шоу, Амад Диало, Тирел Маласия и Лисандро Мартинез. А Джейдън Санчо е изключен поради вътрешни дисциплинарни причини. Рафаел Варан също е под съмнение, след като пропусна мача за купата поради заболяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички