Край! Бившата звезда на Челси и Реал Мадрид Еден Азар се сбогува с футбола


Край! Бившата звезда на Челси и Реал Мадрид Еден Азар се сбогува с футбола
Снимка: Getty Images

2197 0

Бившата звезда на Челси и Реал Мадрид Еден Азар взе окончателно решение за бъдещето си и обяви, че се оттегля от футбола на 32-годишна възраст. Азар сподели новината в публикация в Instagram, допълвайки че е правилният момент да прекрати кариерата си.

Сбогуването на Азар

"Трябва да се вслушаш в себе си и да кажеш "спри" в правилния момент. След 16 години и повече от 700 изиграни мача реших да прекратя кариерата си на професионален футболист. Успях да реализирам мечтата си, играх и се забавлявах на много терени по света.

По време на моята кариера имах късмета да срещна страхотни мениджъри, треньори и съотборници – благодаря на всички за тези страхотни времена, всички ще ми липсвате. Също така искам да благодаря на клубовете, за които съм играл: Лил, Челси и Реал Мадрид. Благодаря и на белгийския национален отбор", написа Азар.

"Специални благодарности на моето семейство, моите приятели, моите съветници и хората, които бяха близо до мен в добри и лоши моменти. И накрая, огромни благодарности на вас, моите фенове, които ме следвахте през всичките тези години и за вашето насърчение навсякъде, където съм играл. Сега е моментът да се насладя на любимите си хора и да имам нови преживявания. Ще се видим скоро извън терена, приятели", завърши бившата звезда.

Бившият белгийски национал беше без клуб, след като напусна Реал Мадрид през това лято. По време на 16-годишната си кариера, Азар спечели Висшата лига, Лига Европа и Ла Лига. В последните месеци се твърдеше, че е получил предложение да играе в тим от Белгия, но явно това не е успяло да го разубеди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички