Сър Джим Ратклиф няма право да критикува публично Глейзър, част от сделката е за Манчестър Юнайтед


Сър Джим Ратклиф няма право да критикува публично Глейзър, част от сделката е за Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

2097 0

Сър Джим Ратклиф няма да може публично да критикува Аврам и Джоел Глейзър като част от сделката за частичното му придобиване на Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" потвърдиха на Бъдни вечер, че са сключили сделка, според която британският милиардер ще закупи 25 процента от акциите на клуба срещу заплащането от 1,25 милиарда паунда.

Още детайли по сделката с Юнайтед

Ратклиф ще трябва да се съобразява с доста неща около Юнайтед

Като част от сделката Ратклиф и семейство Глейзър са се договорили да не се критикуват публично, съобщава The Times. Според британския вестник, на Нюйоркската фондова борса е представен документ, който показва по-фините детайли на сделката между Ратклиф и Юнайтед.

Написаното в него гласи, че че двете страни няма да правят изявления, които представляват атака, критикуват или по друг начин омаловажават продавачите Глейзър, компанията Юнайтед или техните съответни филиали.“

Документите също потвърждават, че двама членове на компанията INEOS на Ратклиф - сър Дейв Брейлсфорд и Жан-Клод Блан, ще се присъединят към борда на клуба. Въпреки че частичното поглъщане все още не е ратифицирано от Висшата лига, беше съобщено, че Юнайтед ще трябва да се консултира с INEOS относно всеки трансфер през януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички