Защо и как сър Алекс насини Бекъм след загубата от Арсенал през 2003-та?


Защо и как сър Алекс насини Бекъм след загубата от Арсенал през 2003-та?
Снимка: Getty Images/Guliver

3371 0

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Андрей Канчелскис разказа за знаменита история от съблекалнята на английския гранд. Той не е бил свидетел, но тя му е разказана от футболист на "червените дяволи", който е присъствал на случката. Става дума за най-големия сблъсък между легендарния сър Алекс Фъргюсън и бившата звезда на тима Дейвид Бекъм.

Историята се случва през 2003 г. след загубата на Манчестър Юнайтед от Арсенал за ФА Къп. Бекъм имаше вина за допуснатите голове от своя тим и след мача (0:2) той излезе от съблекалнята насинено око. В автобиографията си Фъргюсън описа, че е бил ядосан на звездата, на пода в съблекалнята е имало бутони, той е ритнал един от тях и обувката уцелва окото на Бекъм.

Канчелскис заяви пред руски журналист, че е много трудно да се повярва, че Фъргюсън е уцелил от дистанция с обувка окото на Бекъм. "Ситуацията беше друга. Той се приближи до Бекъм и го подхвана. С ръце, разбира се! Не с крака, той не е каратист, не е Кантона. Те загубиха на "Олд Трафорд". Ашли Коул и Дейвид Бекъм бяха много добри приятели. След мача Фъргюсън забеляза как Бекъм се смееше с Коул", разказа бившият футболист.

"Фъргюсън влезе в съблекалнята и каза: "Ти се смееше със своя приятел сега, а той те прецака днес. А Бекъм му каза: "Ако днес той ме е прецакал, значи Арсен Венгер е прецакал теб". Сами разбирате по-нататъшната реакция. Това е всичко", допълни руснакът. А ето защо, според Райън Гигс, Бекъм е напуснал Юнайтед и е отишъл в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички