Съдиите, отговарящи за ВАР, признаха, че са направили грешка


Съдиите, отговарящи за ВАР, признаха, че са направили грешка
Снимка: Gulliver/GettyImages

4130 0

АСамо преди броени минути завърши дербито между Челси и Тотнъм, с което бе открит кръга от Висшата лига. Въпреки че спечелиха двубоя с 2:1, Франк Лампард и играчите му имаха претенции за червен картон за Тотнъм при една ситуация в началото на втората част.

При резултат 2:0 за Челси полузащитникът на „шпорите“ Джовани Ло Селсо настъпа по кръка капитана на „сините“ Сезар Аспиликуета. Ситуацията бе прегледана от системата за видеоповторения, при което стана ясно, че нарушение според реферите, отговарящи за ВАР, няма и главният съдия Майкъл Оливър предпочете да не наказва с картон аржентинския халф. Малко по-късно обаче съдиите от Стокли Парк, където се намира централата на ВАР в Английската Висша лига заявиха, че са взели грешно решение и Ло Селсо е трябвало да бъде изгонен в тази ситуация.

Решението на съдийската бригада се оказа от ключово значение, тъй като малко по-късно аржентинският полузащитник получи жълт картон, но въпреки това остана на терена до края на срещата. Отсъждането на системата за видеоповторения предизвика реакциите на бившите футболисти от Висшата лига Рей Парлър и Майкъл Оуен, които смятаха, че Ло Селсо е трябвало да бъде изгонен.

Ситуацията много напомня на един случай отпреди няколко кръга, когато Пиер-Емерик Обамеянг получи червен картон за сходно влизане. А сбърка ли ВАР при тази ситуация на "Стамфорд бридж"?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички