Стърлинг е съгласен да напусне Манчестър Сити през лятото


Стърлинг е съгласен да напусне Манчестър Сити през лятото
Снимка: Getty Images/Gulliver

1425 0

Голямата звезда на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг е отворен към идеята да напусне шампионите през това лято. 26-годишното крило се присъедини към „гражданите“ за 49 милиона паунда от Ливърпул преди шест сезона.

Но след трудна кампания, в която загуби титулярното си място през април, „The Athletic“ твърди, че английският национал е готов да напусне "Етихад", за да опита ново предизвикателство, ако се появи подобна възможност.

Според изданието Сити е готов да спечели пари от нападателя, особено след като Стърлинг има само още две години от настоящия си договор, според който поучава по 300 000 паунда на седмица. Ако навлезе в последната година от контракта си през следващото лято, това значително ще намали стойността му на трансферния пазар.

Евентуална продажба на Стърлинг за около 80 милиона паунда това лято обаче би спомогнала на Сити за финансирането на трансфера на Джак Грийлиш или Хари Кейн, като и двамата биха стрували поне по 100 милиона паунда.

Арсенал и Реал Мадрид бяха свързани със Стърлинг през последните месеци. Въпреки това, докато Сити би позволил на Стърлинг да напусне, ако той наистина има желание, клубът обмисля да му предложи нов договор, след като се върне от почивка след края на Евро 2020.

Мениджърът Хосеп Гуардиола иска да задържи английския национал, който реализира 14 гола в 49 участия през миналия сезон. А колко всъщност Сити иска да вземе Лео Меси, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички