Странна клауза в договора на Чембърлейн провалила кариерата му в Арсенал


Странна клауза в договора на Чембърлейн провалила кариерата му в Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

3122 0

Интересно разкритие направиха днес в Англия. Алекс Окслейд-Чембърлейн премина от Арсенал в Ливърпул през миналото лято, като кариерата му на "Анфийлд" се развиваше чудесно, но в края на кампанията получи неприятна контузия, която го държи далеч от терените през този сезон.

По време на престоя си на "Емирейтс" английският национал обаче не се радваше на много игрово време. Той рядко получаваше място в титулярните 11 на Арсен Венгер, а от "The Transfer" днес обясниха причината. Изданието твърди, че Чембърлейн, който редовно влизаше като резерва след 70', е имал странна клауза в договора си, който е подписал след пристигането си от Саутхямптън.

"През 2011 година Арсенал привлече Алекс Окслейд-Чембърлейн, а в хода на кариерата му феновете на тима се чудеха защо получава толкова малко игрови минути. След като напусна Арсенал обаче бяха разкрити някои странни точки от контракта между Арсенал и Саутхямптън. Една от тях е, че "топчиите" са били задължени да плащат по 10 000 паунда на "светците" всеки път, когато офанзивният играч играе повече от 20 минути на мач", пише изданието.

ЮВЕНТУС ПОДГОТВЯ ОФЕРТА ЗА ИГРАЧ НА АРСЕНАЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички