Арсенал се доближи до топ 4, Обамеянг задмина Салах при голмайсторите (ВИДЕО)


Арсенал се доближи до топ 4, Обамеянг задмина Салах при голмайсторите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4000 0

Отборът на Арсенал победи състава на Бърнли с резултат 3:1 в мач от 18-я кръг на Висшата лига. Двубоят бе изигран на "Емирейтс", а "топчиите" се завърнаха на победния път, след като в предишния кръг изненадващо допуснаха загуба от Саутхемптън.

Пиер-Емерик Аубамеянг откри резултата за домакините в 14', а малко след началото на второто полувреме отново той се разписа, за да удвои преднината в полза на "артилеристите". Бърнли все пак успя да върне едно попадение благодарение на Ашли Барнс в 63', но това не бе достатъчно за тима, за да измъкнат нещо от двубоя, а в неговия край Алекс Иуоби оформи крайното 3:1 с гол в 91'.

С тази победа "червените" се доближиха до топ 4, като се изравниха по точки с четвъртия в класирането Челси, който разполага с 37 пункта. Водачът Ливърпул е единственият отбор в топ 4, който вече изигра мача си от 18-я кръг, като победи състава на Улвърхемптън.

Нападателят на "топчиите" Пиер-Емерик Аубамеянг успя да си върне първото място при голмайсторите в шампионата, след като късно снощи Мохамед Салах вкара гол и успя да го задмине за няколко часа. С двата си гола срещу Бърнли бившият играч на Борусия вече разполага с 12 гола, докато египтянинът има на сметката си гол по-малко, но и три асистенции повече от своя конкурент.

Бърнли от своя страна остава в опасната зона, криеща изпадане от шампионата. Това бе 12-та загуба за тима от началото на кампанията, като точките в актива на Бърнли са едва 12. Под тях се намират единствено съставите на Хъдърсфийлд и Фулъм, които по-късно излизат съответно срещу Саутхемптън и Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички