Статистиката му срещу Гуардиола буди Емери нощем в пот


Статистиката му срещу Гуардиола буди Емери нощем в пот
Снимка: Getty Images/Gulliver

1076 0

Снощи Манчестър Сити победи Арсенал с 3:1 в английската Висша лига и това стана 12-ият мач в треньорската кариера на Хосеп Гуардиола и Унай Емери, в който те се изправят един срещу друг. И се оказа, че бившият треньор на ПСЖ, Валенсия и Севиля никога не е успявал да победи каталунския специалист.

В досегашните им 12 мача един срещу друг отборите на Гуардиола са печелили 8 пъти и 4 пъти са завършвали наравно. Единственият "по-любим" опонент сред колегите за Гуардиола е Хоакин Капарос, от когото не е губил никога в общо 13 сблъсъка. Капарос е бивш треньор на Севиля, Атлетик и Леванте и е записал срещу настоящия наставник на Сити 3 равенства и 10 поражения.

"КОШМАРЪТ" НА ГУАРДИОЛА - КОЙ АНГЛИЙСКИ ОТБОР ВКАРВА НАЙ-МНОГО ВЪВ ВРАТАТА НА СИТИ?

Самият Емери призна, че в снощния сблъсък Манчестър Сити значително е превъзхождал неговия Арсенал. "За 90 минути те показаха превъзходството си. В първите 45 минути се държахме добре, отбранявахме се и контраатакувахме. Но, след като резултатът стана 2:1, през второто полувреме те доказаха превъзходството си над нас. Ние нямахме възможност да проникнем в наказателното им поле и резултатът е закономерен", посочи специалистът. А кой негов колега впечатли Гуардиола - вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички