Крьонке е поставил невероятна цел пред Емери в Арсенал


Крьонке е поставил невероятна цел пред Емери в Арсенал
Снимка: Getty Images / Guliver

3353 0

Директорът на Арсенал Джош Крьонке, който е син на собственика Стан Крьонке, е поставил трудна и много амбициозна цел пред мениджъра на тима Унай Емери. Испанският треньор трябва да изведе тима до финал в Шампионска лига.

Според английската преса Крьонке е единственият клубен собственик във Висшата лига, който не е похарчил нито пени от личните си средства в последните 10 години за привличането на нови играчи. Както е известно, през януари Емери призна, че клубът няма пари за зимни трансфери и може да си позволи да вземе само играчи под наем.

ВЕНГЕР СРЕЩУ ЕМЕРИ - ПРОМЯНАТА В ТОПЧИИТЕ ГОДИНА ПО-КЪСНО

Ето обаче, че собственикът не се притеснява и при тези условия да поставя високи цели пред мениджъра и тима. Както и към другия си клуб - американския Лос Анджелис Рамс, който се готви за Супербоул в НФЛ.

"Струва ми се, че в лицето на Унай ние притежаваме чудесен учител. Мисля, че той и Шон Маквей (треньорът на Рамс) много си приличат в своя подход към ежедневната рутина. Те анализират куп информация, работят много усилено на тренировъчното игрище. Имат сходен стил, макар между тях да е половин свят", заяви Крьонке-младши, цитиран от The Telegraph.

"Унай заразява със своята енергия и е безкрайно увлечен от работата си. И двамата обичат професията си, и двамата са лидери. Играчите са готови да минат орез огъня заради тях. Единственото, което може да се сравни със Супербоул, това е класирането на Арсенал на финал в Шампионска лига. Много сме фокусирани върху постигането на тази цел", каза още директорът на "артилеристите".

Каква според Емери бе целта на Арсенал за сезона през лятото - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички