Манчестър Сити поправи грешката с успех над Арсенал, Агуеро наниза хеттрик (ВИДЕО)


Манчестър Сити поправи грешката с успех над Арсенал, Агуеро наниза хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4126 0

Отборът на Манчестър Сити спечели дербито на 25-я кръг в английската Висша лига с Арсенал. "Гражданите" се наложиха на своя "Емирейтс" с 3:1, като голаджията на шампионите Серхио Агуеро наниза три попадения в срещата.

Още преди да е изминала и една минута игра аржентинецът вече бе открил резултата. Бързо гостите намериха пътя към изравняването, като Лоран Кошчелни бе точен след изпълнение на корнер. Все пак Сити взе своето, като Агуеро бе точен още веднъж в края на първата част и трети път в средата на второто полувреме.

С тази победа момчетата на Хосеп Гуардиола се доближиха на две точки от лидера Ливърпул, който е с мач по-малко. Шампионите вече имат 59 точки, а Арсенал остава на шестата позиция с 47 пункта.

Още преди да е изминала и минута игра на "Етихад" Манчестър Сити откри резултата. След като Арсенал не успя да изчисти топката, Аймерик Лапорт центрира в малкото наказателно поле, където отбраната не успя да се организира и Серхио Агуеро непокрит откри с глава.

В 6' "гражданите" организираха нова добра атака, при която Рахийм Стърлинг стреля опасно от над 25 метра, но Бернд Лено показа рефлекс и успя да избие. 

В 9' се стигна до изпълнение на пряк свободен удар, при който Лапорт успя да вкара с глава, но от положение на засада и попадението бе отменено.

Възпитаниците на Унай Емери бързо се "окопитиха" и в 11' стигнаха до попадение. При центриране от корнер Начо Монреал отклони с глава на близката греда, а след това Кевин де Бройне не попречи на Лоран Кошчелни, който с подобен на Агуеро гол, успя да изравни резултата.

Постепенно играта се успокои и до 20' предимно битката се водеше в средата на терена. По-често топката бе в половината на гостите, но до нова голова ситуация така и не се стигаше.

2' преди края на първата част шампионите отново стигнаха до аванс. Серхио Агуеро за пореден път се оказа на върха на атаката и след чудесен пас на Рахийм Стърлинг се разписа в опразнената врата. В добавеното време на първата част Де Бройне нахлу по десния фланг и пусна остър пас по земя в наказателното поле, където Стърлинг се размина и не успя да засече във вратата.

През втората част Серхио Агуеро записа третия си гол в мача, който падна след точно час игра. Стърлинг напредна от ляво и подаде по земя, като Агуеро успя да засече във вратата. При повторението обаче се видя, че аржентинецът играе с ръка и голът неправилно бе зачетен.

След попадението Унай Емери реагира, като направи две промени. На терена се появиха Арън Рамзи и Денис Суарес, като испанецът прави своя дебют, след като дойде под наем в лондонския тим до края на сезона. 

15' преди края на срещата Агуеро можеше да забие четвърти гол. След изпълнение на корнер топката бе изчистена на крака на голаджията, но ударът му от въздуха бе блокиран.

В последните минути на срещата Лено на два пъти показа класа, за да опази вратата си от нови попадения. Първо Давид Силва стреля отдалеч, а след това и появилият се като резерва Габриел Жезус опита да запише името си сред голмайсторите, но неуспешно.

Преди мача 

Шампионът на Англия Манчестър Сити посреща на своя "Етихад" борещият се за място в топ 4 тим на Арсенал. "Гражданите" продължават тежката си битка с Ливърпул за златните медали на Острова, като към момента играчите на Хосеп Гуардиола остават на пет точки зад "червените". До сега Сити събраха 56 точки след 24 кръга, но в последния си мач изненадващо загубиха при визитата си на Нюкасъл.

Арсенал започна ударно сезона, но последва спад в редиците на Унай Емери и сега "артилеристите" се борят за мястото си в топ 4 с градския съперник Челси. Арсенал е с 47 точки и изостават на три от "сините", които снощи разбиха Хъдърсфийлд.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уолкър, Лапорт, Отаменди, Фернандиньо, Гюндоган, Силва, Де Бройне, Бернардо, Стърлинг, Агуеро

АРСЕНАЛ: Лено, Лихтщайнер, Коласинац, Мустафи, Монреал, Кошчелни, Торейра, Гендузи, Иуоби, Обамеянг, Лаказет

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички