Стадионът на Манчестър Юнайтед ще има стоящи места през новия сезон


Стадионът на Манчестър Юнайтед ще има стоящи места през новия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

3339 0

Манчестър Юнайтед ще разшири своя стадион "Олд Трафорд" с 1500 места. Те обаче ще бъдат стоящи, информира официалният сайт на клуба. Установяването на стоящи места ще се извърши в тестов режим. Ако експериментът бъде успешен, клубът ще създаде още такива места.

Трябва да се отбележи, че след трагедията на стадион "Хилзбъро", при която загинаха 96 души, които бяха стъпкани, всички английски клубове са длъжни да имат седящи места на своите стадиони. Към момента на б"Олд Трафорд" има 74 879 седящи места.

Стадионът на "червените дяволи" е най-голямото клубно съоръжение в Англия и обичайно няма проблеми със запълването си за мач. Клубът обаче иска да привлече на арената нов слой на обществото. С въвеждането на стоящи места достъп до стдиона ще имат най-бедните фенове в страната.

Според "ВВС", Съветът на окръг Трафорд е позволил на Манчестър Юнайтед да построи такава трибуна. Тя ще се вместява в североизточния ъгъл на стадиона. Стоящите места ще се появят на стадиона до началото на сезон 2020/21, когато и да започне той. А ако сезонът в Ла Лига се поднови, Реал няма да играе на "Сантяго Бернабеу" - подробности вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички