Стадионите във Висшата лига ще се отворят за феновете от следващия сезон


Стадионите във Висшата лига ще се отворят за феновете от следващия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1254 0

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс заяви, че феновете могат да се завърнат отново на стадионите едва през следващия сезон, при това - „поетапно“. Премиършип обяви вчера, че ще рестартира сезона на 17 юни. Всички 92 мача ще се изиграят при закрити врати, за да се минимализира риска от заразяване с COVID-19.

Перспективата да няма привърженици по трибуните през следващата кампания не е задоволителен и Мастърс разкри, че запалянковците вероятно ще могат да се върна по трибуните в даден етап от идния сезон.

„Никой не знае докога ще продължи този модел на провеждане на мачове при закрити врати, но има оптимизъм в лигата, че това може да се случи на поетапен принцип догодина. Знаем колко страстни привърженици има Висшата лига и първенството няма да се е завърнало напълно без тяхната подкрепа“, каза той за Sky Sports.

Мастърс добави, че е важно лигата да знае как да процедира при невъзможност за завършване на следващия сезон. „Трябва да имаме планове какво да правим при нова вълна и евентуален сценарий, при който първенството не може да бъде завършено“, завърши изпълнителният директор на Премиършип.

Междувременно се появиха информации, че на отборите на Ливърпул и Евертън може да им се наложи да играят домакинските си мачове в Манчестър (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички