Стадионите във Висшата лига ще се отворят за феновете от следващия сезон


Стадионите във Висшата лига ще се отворят за феновете от следващия сезон

468 0

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс заяви, че феновете могат да се завърнат отново на стадионите едва през следващия сезон, при това - „поетапно“. Премиършип обяви вчера, че ще рестартира сезона на 17 юни. Всички 92 мача ще се изиграят при закрити врати, за да се минимализира риска от заразяване с COVID-19.

Перспективата да няма привърженици по трибуните през следващата кампания не е задоволителен и Мастърс разкри, че запалянковците вероятно ще могат да се върна по трибуните в даден етап от идния сезон.

„Никой не знае докога ще продължи този модел на провеждане на мачове при закрити врати, но има оптимизъм в лигата, че това може да се случи на поетапен принцип догодина. Знаем колко страстни привърженици има Висшата лига и първенството няма да се е завърнало напълно без тяхната подкрепа“, каза той за Sky Sports.

Мастърс добави, че е важно лигата да знае как да процедира при невъзможност за завършване на следващия сезон. „Трябва да имаме планове какво да правим при нова вълна и евентуален сценарий, при който първенството не може да бъде завършено“, завърши изпълнителният директор на Премиършип.

Междувременно се появиха информации, че на отборите на Ливърпул и Евертън може да им се наложи да играят домакинските си мачове в Манчестър (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама