"Срам и безпорядък!": Карагър съсипа Ливърпул за провалените трансфери


"Срам и безпорядък!": Карагър съсипа Ливърпул за провалените трансфери
Снимка: Getty Images

5232 0

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър, понастоящем експерт в "Sky Sports", критикува трансферната политика на клуба. Повод за това станаха трансферите на Мойсес Кайседо и Ромео Лавиа (все още непотвърден официално) в Челси, въпреки че мърсисайдци наддаваха за тях.

Карагър не вини за провала собствениците на "червените", тъй като смята, че те са били готови да отделят нужните средства. Претенциите на бившия футболист са към временния спортен директор Йорг Шмадтке и сътрудниците му.

"Това поставя Ливърпул в доста трудна позиция. Сега хората знаят, че те са отчаяни. Днес направиха оферта за 60 милиона паунда за Лавиа, преди 4 или 5 дни отказаха да платят 50 милиона за него. Това е абсолютна бъркотия и посмешище!.

Най-големият проблем е, че Ливърпул е наясно с необходимостта да подсили халфовата си линия от миналия август, преди 12 месеца. И да не направи нищо за това време... Сега Шмадтке е спортен директор, но той е нает само за лятото и после ще напусне.

Те не довеждат сделките до сключване, въпреки че това е тяхната работа. Играчите, които купиха, имаха откупна клауза, нямаше никакви преговори и не бяха нужни големи усилия, просто активираш клаузата. Неспособността на Ливърпул да доведе сделките до сключване изглежда срамна.

Затова няма да критикувам собствениците - те са готови да платят 111 милиона паунда и да подобрят трансферния си рекорд. Да започнат с Лавиа и да не платят исканата сума, после да преминат към Кайседо, след това да се върнат към Лавиа - това е абсолютен безпорядък и срам", коментира Карагър, цитиран от "Sky Sports". А ето защо Лавиа е избрал Челси пред Ливърпул. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички