Солскяер проговори за завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, каза кой играч е пострадал най-много


Солскяер проговори за завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, каза кой играч е пострадал най-много
Снимка: GettyImages

2411 0

Бившият старши треньор на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер говори надълго и нашироко в подкаста "Stick to Football" на "The Overlap".

Солскяер за CR7

51-годишният мениджър засегна темата със завръщането на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд", което се случи през лятото на 2021-ва година...

ОЩЕ: А можеше да бъде другояче... Солскяер разкри за 2 големи грешки на Манчестър Юнайтед!

"Взехме решението много бързо (б.р. - да подпишем с Роналдо). Не очаквахме, че Кристиано ще бъде свободен и че ще напусне Ювентус. Когато това вече стана сигурно, логично, имаше доста клубове, които го искаха. Аз бях развълнуван", започна разказа си Оле.

Оле Гунар Солскяер и Кристиано Роналдо

"От Юнайтед ме попитаха: "Искаш ли да опитаме?". Аз отговорих с "Да". Бяхме наясно с качествата Кристиано, въпреки възрастта му, и трябваше да му намерим място в състава - все пак той е най-добрият голмайстор в света. В крайна сметка, нещата не се получиха за мен, не се получиха и за него, но към онзи момент това беше правилното решение".

ОЩЕ: Той печели, те "ядат бургери": Синът на Кристиано Роналдо направи за смях синовете на Меси, баща си и Хари Кейн!

"Веднага започнахме да мислим как ще пресираме (б.р. - с него на терена) и какви детайли трябва да променим в играта си. Единсон Кавани бе този, който пострада най-много от завръщането на Роналдо. Кристиано искаше да играе в поне три от четири мача. Осъзнаваше, че остарява, но в същото време - оставиш ли го веднъж извън състава - не беше доволен!", спомни си Солскяер.

ОЩЕ: Психоложка анализира Кристиано Роналдо: Не е готов за провалите в живота!

"Когато владеехме топката и той играеше - нямаше проблем. Но трябваше да променим някои детайли и роли на терена, с които бяхме свикнали. Преди идването му бяхме един от тимовете, които пресираха най-много. След пристигането му се разделихме с Даниел Джеймс, а двамата са много различен тип футболисти. Тогава това ми се струваше като правилното решение, което да взема, но в крайна сметка се оказа, че не е било правилното", завърши темата норвежецът.

Кристиано Роналдо

*Припомняме, че CR7 напусна английския гранд по 'взаимно съгласие' в края на месец ноември 2022-ра година, след като отправи критики към клуба и към новия старши треньор - Ерик тен Хаг, в интервю пред журналиста Пиърс Морган. След това той се присъедини към Ал Насър, където е и до ден днешен...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Джорджина Родригес сякаш разкри кога Кристиано Роналдо смята да "окачи бутонките" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички