Джуд Белингам и Ерлинг Холанд в Манчестър Юнайтед? Оле Гунар Солскяер разкри за 2 големи грешки на "червените дяволи"


Джуд Белингам и Ерлинг Холанд в Манчестър Юнайтед? Оле Гунар Солскяер разкри за 2 големи грешки на "червените дяволи"
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2370 0

В периода декември 2018-а - ноември 2021-ва година Оле Гунар Солскяер бе начело на английския гранд Манчестър Юнайтед

2 големи грешки на Ман Юнайтед

Сега, в интервю за подкаста "Stick to Football" на "The Overlap", норвежецът разкри, че е имало възможност "червените дяволи" да привлекат в своите редици Джуд Белингам и Ерлинг Холанд!

ОЩЕ: Официално: Ла Лига произнесе "присъдата" на Джуд Белингам!

Солскяер обясни, че е имал желание да вземе англичанина от Бирмингам и сънародника си от Молде, но това не се е случило и в крайна сметка и двамата са се озовали в Борусия Дортмунд:

Ерлинг Холанд и Джуд Белингам

"Джуд дойде на "Олд Трафорд". Аз бях там, сър Алекс Фъргюсън беше там, Брайън Робсън и Ерик Кантона също бяха там в онзи ден, в който той дойде при нас. Всички говорихме с него. Той (б.р. - Белингам) знаеше какво иска - определен брой гарантирани минути в първия отбор. По онова време беше на 17 години и беше най-зрелият 17-годишен, който някога съм срещал - беше си планирал всичко...", спомни си Оле, цитиран от "Goal", а след това продължи:

Оле Гунар Солскяер

"Разполагах с Ерлинг в Молде за два сезона (б.р. - Солскяер работеше в клуба в периода 2015-а - 2018-а година). През лятото, преди да отида в Манчестър, се обадих на клуба и им обясних: "Трябва да подпишете с това момче, той ще бъде играч от топ класа!". Това беше през юни/юли 2018-а, но те казаха "НЕ". След това Холанд беше продаден на РБ Залцбург и отново казах на клуба да го вземе, докато все още има освобождаваща клауза в договора си. Бяхме наясно с това и никой друг нямаше да извади тези пари - 20 милиона евро...".

Ерлинг Холанд

"В крайна сметка клубът реши да не предприема действия. Така и не предложихме оферта и не положихме усилия да го вземем. Чак когато той започна да вкарва голове за РБ Залцбург, но тогава вече Борусия Дортмунд го следяха, както и Ювентус. Дори тогава освобождаващата му клауза беше приемлива - 60 милиона евро", изтъкна Оле Гунар Солскяер, а за финал допълни:

ОЩЕ: Ерлинг Холанд разкри - съперникът на Манчестър Сити в Шампионска лига не го одобрил на проби!

"Той (б.р. - Холанд) е нещо повече от просто страхотно момче. Той е отборен играч, много е силен "1в1" срещу вратаря и не мисли за собствената си статистика. Ако види, че някой е на по-добра позиция - ще му подаде и на 100% това ще бъде гол. Той е 'скъпоценен камък'!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Дитмар Хаман обясни защо Хари Кейн е направил правилния избор между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички