Солскяер обяви имал ли е Рашфорд проблем с гърба по-рано и кое е позитивното в 0:2 на "Анфийлд"


Солскяер обяви имал ли е Рашфорд проблем с гърба по-рано и кое е позитивното в 0:2 на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

1671 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер вярва, че отборът е извлякъл позитиви след загубата от Ливърпул и обяви, че сега не е настъпил правилният момент, в който да обсъди трансферната политика на клуба. Мърсисайдци увеличиха аванса си на върха на 16 точки след победата с 2:0 в неделя – резултат, който пък остави "червените дяволи“ на 30 пункта от лидера и на пета позиция в таблицата. Независимо от поражението на "Анфийлд“, Солскяер вярва, че тимът е показал подобрение в играта и „е на прав път“ в търсене на наместване в топ 4 в края на сезона.

"Загубихме от Ливърпул – тим, който вие определяте като фантастичен, и ние бяхме в двубоя до последния удар. За мен това е стъпка напред. Разбира се, че сме разочаровани след поражението. Не искаме да сме зад тях в лигата. Но има знаци, че сме на прав път, определено“, започна той.

Анализаторът на "Sky Sports" Гари Невил заяви, че Юнайтед трябва да реагират бързо на загубата и че "червените дяволи" се нуждаят от "пет или шест“ играчи, за да се борят за титлата във Висшата лига. Въпреки това, норвежецът вярва, че разговорите относно трансферната политика на клуба не бива да бъдат повдигани преди домакинството на Бърнли в сряда.

"Сега не е времето да говорим за трансфери. Гледаме към мача с Бърнли. Търсим опции за подобрение на състава, но сега не е време за обсъждане на това“. Той обясни също, че Маркъс Рашфорд не е имал предишна контузия на гърба. 22-годишният футболист получи травмата, когато се появи от пейката в двубоя срещу Уулвърхемптън от третия кръг на ФА Къп, спечелен с 1:0, и отпадна от сметките за следващите поне шест седмици. Така той отговори на информации в медиите, че рискувал с включването на английския национал, въпреки физическите му проблеми. "Той нямаше подобна контузия. За последно се оплака, когато играхме срещу Бърнли на 29 декември. Справихме се добре тогава, извадихме го от някои мачове. Това е нова травма".

Рашфорд е голмайстор на Юнайтед през този сезон с 19 попадения във всички турнири и липсата му означава, че тимът ще търси вариант в атака през настоящия трансферен прозорец. "Рашфорд ще има време да се възстанови напълно. Ще се опитаме да привлечем някого в нападение, ако имаме опции. В момента не мога да ви кажа нищо“, завърши треньорът. А дали могат да върнат Алексис Санчес от Интер вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички