Солскяер: Манчестър Юнайтед няма да се откаже от борбата за титлата в Англия


Солскяер: Манчестър Юнайтед няма да се откаже от борбата за титлата в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

818 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не изключва късен щурм на неговия тим в битката за титлата във Висшата лига, независимо от аванса на градския съперник Сити от 11 точки на върха в таблицата. „Червените дяволи“, които гонят първа титла от сезон 2012/13, могат да се доближат на осем пункта от състава на Пеп Гуардиола, ако надиграят Бърнли в неделя, при шест оставащи кръга.

„Разбира се, че никога няма да се откажем. Манчестър Юнайтед никога няма да се предаде. Този тим, този клуб е имал твърде много разочарования, твърде много велики обрати, за да има това в своето ДНК. Но е реалистично, нали, когато има отбор, който играе толкова постоянно като Сити, не очакваш те да загубят три от последните си шест мача – ние ще продължим да си вършим работата, защото искаме да приключим силно сезона“, започна норвежецът на днешната си пресконференция.

Юнайтед финишираха трети миналия сезон, на 33 точки от шампиона Ливърпул и на 15 зад втория Манчестър Сити. Завършек в топ 2 ще означава прогрес за тима, но Солскяер заяви, че отборът трябва да се цели по-високо. „Трябва да прогресираш и това е реалността. Искаш да завършиш силно сезона и ако приключим на второ място, това означава, че сме прогресирали. Това не е краят, обаче. Краят е когато стигнем до титлата. Прогресът е стъпка по стъпка и ако в края направим това достатъчно добре, тогава ще спечелим трофеи и шампионски титли, което е и нашата амбиция“.

Солскяер добави, че нападателят Маркъс Рашфорд остава под въпрос за неделния сблъсък поради травма на стъпалото, докато котдивоарският защитник Ерик Баи, който пропусна последните четири срещи заради заразяване с коронавирус по време на международната пауза, е готов за игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички