Солскяр: Червените банери по трибуните повлияха негативно на формата ни у дома


Солскяр: Червените банери по трибуните повлияха негативно на формата ни у дома
Снимка: Gulliver/GettyImages

784 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че се надява козметичните промени в клубните трибуни да донесат промяна в тяхната домакинска форма този сезон. Норвежецът сподели, че „червените дяволи“ са променили цвета на банерите около стадиона от червено на черно, след като играчите трудно различавали червените фланелки от червения фон. Това идва ден след 25-та годишнина от оплакванията на бившия мениджър на тима Сър Алекс Фъргюсън, който след поражение от Саутхемптън нареди на футболистите си да променят своите сиви екипи, тъй като изпитваха затруднения с това да се намират по игрището.

Юнайтед не успяха да спечелят нито един от последните си три европейски мача на „Олд Трафорд“, като според Солскяер невъзможността за различаване е допринесла за неволите на тима у дома. „Ще видите промяна с банерите. Вече не са червени. Това не би трябвало да е причина. Но, някои от играчите споменаха за това, че червените фланелки на червени седалки е объркващо – опитахме се да променим това заедно с антирасистката кампания. Беше важно да не бъде вече в червено“, каза той на пресконференция.

„Червените дяволи“ са в силна позиция за продължаване към полуфиналите в Лига Европа, след като спечелиха визитата си на Гранада с 2:0 в първи четвъртфинален мач. Въпреки това, тимът ще бъде без наказаното трио Хари Магуайър, Люк Шоу и Скот Мактомини, докато нападателят Маркъс Рашфорд не тренира в сряда поради травма на стъпалото и може да пропусне срещата.

„Ще има няколко промени, някои са принудителни, други са въпрос на ротация. Трябва да си подсигурим класирането за следващата фаза. Знам, че Гранада ще иска да даде всичко от себе си, но ние също искаме да подобрим нашите представяния, да продължим по възходяща с едно добро представяне“, завърши норвежецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички