Солскяер е бил единственият, който е настоявал Холанд да бъде привлечен в Юнайтед


Солскяер е бил единственият, който е настоявал Холанд да бъде привлечен в Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

2933 0

Единственият човек, който е искал Ерлинг Холанд да подпише с Манчестър Юнайтед е бил Оле Гунар Солскяер. Това съобщи бащата на младия футболист Алф Инге Холанд. Липсата на подкрепа на желанието на Солскяер от останали ръководни фигури на „Олд Трафорд“ е била причината младият нападател да подпише с отбора на Борусия Дортмунд.

Алф Инге Холанд смята, че Юнайтед сами са си виновни, че не са успели да завършат сделката за 19-годишния нападател. „Никога не знаеш как ще се развие ситуацията в друг отбор. Може би пак щеше да е добра. Никога няма да научим отговора на този въпрос. Но сме щастливи от отборите, в които е бил Ерлинг. Трябва да отидеш в клуб, където целият отбор те иска, а не само треньора. Това е един от най-важните критерии, когато избираш бъдещ отбор, а и пътят, по който е поел тимът през последните 5-10 години“, сподели Алф Инге Холанд.

Ерлинг Холанд започна по впечатляващ начин кариерата си в Борусия Дортмунд. Той вкара 12 гола в 11 срещи за тима във всички турнири преди кампанията в Бундеслигата да бъде прекъсната заради пандемията от коронавирус. До момента през сезона той има 41 попадения във всички турнири в 38 мача. А ето кой не е желал да се осъществи трансфера на Холанд в Дортмунд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички