Собственикът на Нова телевизия купува клуб от Висшата лига


Собственикът на Нова телевизия купува клуб от Висшата лига
Снимка: United Group

3747 0

Сръбският медиен магнат Драган Солак е закупил контролния пакет акции на елитния английски футболен клуб Саутхямптън, съобщава Sky Sports. Солак е собственикът на United Group - компанията, която притежава Nova Broadcasting Group, а и Vivacom.

Драган Солак е закупил акциите на досегашния мажоритарен собственик на Саутхямптън Гао Джишън, които са 80% от собствеността на английския клуб. Той закупи Саутхямптън през 2017-а, но от няколко месеца търси купувач на неговите акции. Според Sky Sports сделката е на стойност 100 милиона паунда.

Компанията планира да проучи възможността за оферти и за клубове от други първенства, подобно на стратегията на собствениците на Манчестър Сити. Любопитното е, че за сделката е съдействал и бившият собственик на Левски Спас Русев, който е в много близки отношения с Драган Солак. 

В последните години Спас Русев съдейства на Левски за партньорство с различни компании, които да помагат финансово на клуба. Предвид интереса на Драган Солак към разширяване на футболното си портфолио, както и силните позиции на United Group в България, изникват предположения дали бизнесменът няма да инвестира и в български клуб. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички