Италианската футболна федерация обмисля плейофи в Серия А


Италианската футболна федерация обмисля плейофи в Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

899 0

Италианската футболна федерация обяви, че надпреварата в Серия А ще бъде решена чрез плейофи, ако коронавирусът попречи на подновяването на шампионата. Във вчерашния ден бе проведен федерален съвет с участието на всички водещи заинтересовани страни в италианския футбол, включително президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина, шефът на Лига Серия А Паоло Дал Пино и лицата, отговарящи за Серия Б и Серия Ц.

Футболната федерация в страната обяви чрез официално изявление, че обмисля да промени формата в най-горните три лиги на Италия, ако доиграването на всички оставащи мачове до края на сезона е невъзможно. Според плана се предвижда изиграването на плейофи и плейаути с участието на отборите, които се борят за водещите места в класирането и тези, които се борят за оцеляване. Ако се наложи надпреварата в трите водещи лиги в Италия да бъде прекратена напълно, то крайните класирания ще бъде оформени на базата на клубни коефициенти.

Серия А, Б и Ц ще имат срок до 20-ти август да бъдат довършени. За Купата на Италия финалният срок ще бъде 31-ви август. Очаква се на 28-ми май да бъде организирана нова среща с участието на министъра на спорта в Италия Винченцо Спадафора, който трябва да реши съдбата на сезон 2019/20 в италианския футбол. Междувременно премиерът на Италия Джузепе Конте забрани спорта в страната, ето докога.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички