СНИМКА: Проблемът в Ливърпул определено не е в мениджърите


СНИМКА: Проблемът в Ливърпул определено не е в мениджърите

2165 0

Американската група "FSG" придоби пълни права върху Ливърпул през 2011 година, като оттогава насам Ливърпул веднъж влезе в групите на Шампионска лига, но витрината на клуба се увеличи едва с 1 трофей - Купата на Лигата, спечелена през сезон 2011/12.

Компанията управлява по американски модел и дори сътвори и до ден днешен необяснимия отдел за трансфери, който се занимава с контрукцията на състава. Единствено Юрген Клоп си издейства някаква независимост от този "орган", но той продължава да има последна дума за трансферите на "Анфийлд".

От януари 2011 година насам в Ливърпул са привлечени цели  47 футболисти за обща стойност малко над 474 милиона паунда. Нито един от футболистите не струва над 40 милиона паунда. В същото време са продадени цели 61 играчи, които са генерирали 355 милиона паунда приходи.

Очевидно обаче "баскетболният модел", който използват на "Анфийлд" при изграждането на състав, не работи. Няма друг клуб в Англия (извън Манчестър Сити), който да е бил толкова актвен на трансферния пазар и постоянно да подменя ядрото, с което даден мениджър работи.

Единственият треньор в ерата "FSG", който е на печалба от трансферните си дела, е Юрген Клоп, който е заработил за клубната каса близо 19 милиона паунда. Самият той неведнъж е коментирал постоянните трансфери в Ливърпул, като голямото му желание е да запази основното ядро на отбора и единствено да надгражда около него, а не постоянно да се генерира покупко-продажба на футболисти, заради която в последните 6 години Ливърпул няма никакви успехи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички