След успеха над Ливърпул: Капитанът на Юнайтед призова за промяна на футболно правило


След успеха над Ливърпул: Капитанът на Юнайтед призова за промяна на футболно правило
Снимка: Getty Images

9335 0

Капитанът на Манчестър Юнайтед - Бруно Фернандеш, призова едно футболно правило да бъде променено, а именно - картоните заради свалянето на фланелка след реализирано попадение.

Какво предизвика Бруно да призове за това?

След като вкара победния гол за "червените дяволи" в добавеното време на второто продължение в четвъртфиналите на ФА Къп срещу Ливърпул, крилото Амад Диало го отпразнува със сваляне на фланелката си.

Конкретно заради случая с Амад Диало

Следвайки правилата, реферът Джон Брукс показа жълт картон на Диало, който имаше един изкаран в мача. Така Манчестър Юнайтед завърши двубоя с 10 души на терена. Според Фернандеш няма нищо лошо в този начин на празнуване, ако е направено с уважение към съперника.

Думите на Фернандеш

"Той беше възнаграден, защото постъпва правилно. Той го заслужава. За съжаление, го изгониха, но това е част от момента и така се случва с младите играчи.

Това трябва да е момент на удоволствие и мисля, че това футболно правило трябва да се промени, защото ти трябва да имаш възможност да отпразнуваш гола и да се насладиш на своя момент. Естествено, с уважение към другите клубове", каза португалецът, цитиран от "The Guardian". А ето какви промени във футбола предложи Жерар Пике. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички