Челси даде 45 млн. за него: Той вкара най-абсурдния автогол в историята на клуба (ВИДЕО)


Челси даде 45 млн. за него: Той вкара най-абсурдния автогол в историята на клуба (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1786 0

Челси отново постави на тръни своите привърженици. Това се случи в двубой от четвъртфиналите на най-стария футболен турнир - ФА Къп, където "сините" от Лондон се изправиха срещу Лестър. През първото полувреме те разбиха съперника.

Марк Кукурея (13') и Коул Палмър (45+1') осигуриха комфортен аванс, а между двете попадения дори Рахим Стърлинг пропусна дузпа. Малко над четвърт час след старта на второто полувреме обаче авансът им бе заличен.

Аксел Дисаси си вкара потресаващ автогол с екипа на Челси

Първо Дисаси си вкара автогол (51'), а след това и Мавидиди се отличи с красиво попадение (62'). Голът на Аксел Дисаси в собствената му врата обаче бе сред най-абсурдните в историята на клуба му.

Още: Ръководството на Челси ще възнагради богато изгряващата звезда Коул Палмър

Аксел Дисаси с абсурден автогол за Челси

Той реши да връща към вратаря си от над 30 метра, но или не видя, че стражът е излязъл извън наказателното поле, или опитът му за подаване бе потресаващ. В крайна сметка топката бе пратена силно към вратата и далеч от вратаря.

След това изпълнение при всеки контакт на бранителя с топката феновете на Лестър на стадиона скандираха подигравателно "Стреляй", призовавайки го да шутира. Любопитното пък е, че това е първи автогол от футболист на Челси във ФА Къп от 2007 година.

Тогава Майкъл Есиен има малшанса да си отбележи такъв в лондонското дерби с Тотнъм. Тогава сблъсъкът също е от четвъртфиналната фаза на надпреварата.

Дисаси е на 26 години и бе едно от многото нови попълнения в клуба в последно време. Французинът бе закупен през лятото на 2023-та година от Монако, като бяха заплатени 45 милиона евро за правата му (по данни на Transfermarkt).

*Все пак в крайна сметка "сините" стигнаха до успеха, след като останаха с човек повече и вкара в добавеното време. Вижте повече за това как Челси влезе в елитен топ 3 на ФА Къп (ВИДЕО).

Още: Челси намери кой ще замени Тиаго Силва в сърцето на защитата

Битка на титани: Барселона има огромен конкурент в търсенето на нов треньор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички