След страхотен мач и дузпи Кабайеро връчи Купата на лигата на Манчестър Сити


След страхотен мач и дузпи Кабайеро връчи Купата на лигата на Манчестър Сити

1599 0

Купата на лигата влезе във витрината на Манчестър Сити за 5-и път в историята на клуба, след като "гражданите" стигнаха до победа след дузпи в страхотна драма срещу Ливърпул. Редовното време и продълженията приключиха при 1:1, но след две впечатляващи намеси на Кабайеро Сити се поздрави с трофея.

Фернандиньо в 49' даде аванс на своите след грешка на Миньоле, но 8 минути преди края Коутиньо успя да вкара, пращайки мача в продължение.

В редовното време и продълженията Миньоле беше големият герой на Ливърпул, след като спаси 5 страхотни положения в полза на "гражданите". При дузпите той усети и 5-те дузпи в кой ъгъл ще бъдат пратени, но така и не успя да спаси нито един от ударите. Само Фернандиньо уцели веднъж гредата.

За сметка на това Кабайеро спаси два удара и в крайна сметка връчи купата на Манчестър Сити. Ливърпул пък остава с 8 трофея в турнира след изиграни 12 финала.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

За съжаление на Клоп и компания, този двубой не започна като последния път, в който двата тима се изправиха един срещу друг. "Гражданите" овладяха играта в центъра и не допускаха никакви пространства за най-креативните футболисти на съперника - Фирмино и Коутиньо.

От своя страна, мърсисайдци също играеха много внимателно в защита. Давид Силва беше тотално изолиран в първите минути, което важеше в пълна силна и за Стърлинг, който редовно беше дублиран по дясното крило от Хендерсън. Именно капитанът на Пул обаче беше първият играч, декориран в жълто, след като по лявото крило Стърлинг го развинти и спечели пряк свободен удар за своите. Защитата на Ливърпул обаче се справи безпроблемно с опасната ситуация - 0:0 след първите 20 минути игра.

В 23' Серхио Агуеро имаше най-доброто положение през първото полувреме, като се озова непокрит в наказателното поле и стреля, но Миньоле се отчете с блестяща намеса.

Юрген Клоп бе принуден рано-рано да прави принудителна смяна, след като при сблъсък в половината на Ливърпул Мамаду Сако получи тежък удар и, въпреки че се върна на терена, не успя да продължи в мача. На негово място се появи Коло Туре, който се очакваше да играе като титуляр с оглед на силната форма, в която се намира в последния месец.

В 34' дойде най-интересното положение в полза на Ливърпул, като при статично положение край аутлинията Милнър комбинира с Коутиньо, който опита полу-удар полу-центриране, което Коло Туре едва не засече с глава във вратата. Минута по-късно Стърлинг пробва самостоятелен пробив, който завърши с удар от дъгата на пеналта, но топката рикошира в Силва и излезе в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна вихрено за "гражданите", които откриха резултата в 49'. Агуеро получи топката пред наказателното поле, овладя добре и изведе Фернандиньо в наказателното поле. Бразилецът имаше много малък ъгъл, но все пак опита изстрел, който мина под ръката на Миньоле и влетя във вратата - 0:1 за Сити.

В 54' Ливърпул осъществи първата си комбинация с бързи подавания дълбоко в половината на съперника. Стъридж комбинира на двойно с Коутиньо и успя да изведе Милнър в наказателното поле. Компани обаче успя да затвори халфа и той стреля в аут, въпреки че беше в непосредствена близост до вратата.

Всичко в мача можеше да бъде решено в 58' от Рахийм Стърлинг. Той беше изведен сам срещу вратаря от Давид Силва, но от едва 5 метра прати топката в аут пред невярващия поглед на своите съотборници.

Двубоят вървеше към победа на Манчестър Сити, но с първата си грешка в защита "гражданите" допуснаха гол. Клайн попречи на Стърлинг да изчисти, което доведе до суматоха в пеналта на Сити. Топката стигна до Милнър, чийто удар беше отразен, но коженото кълбо се върна при Коутиньо, който на полу-празна врата успя да реализира - 1:1.

След изравнителния гол "гражданите" реагираха като ужилени и заредиха атака след атака пред Миньоле, който се отчете с две феноменални спасявания, изкупвайки вината си за първото попадение на Фернандиньо - 1:1 в редовното време и продължения във финала.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

През първите 15 добавени минути двата отбора заложиха на удари отдалеч, но към 103' Сити имаше реален шанс да вкара гол. Той получи топката зад отбраната на Ливърпул и пробва удар покрай Миньоле, но белгийският национал съумя да избие с лявата си ръка и спаси своите.

През вторите 15 минути "гражданите" имаха пълен контрол и изпуснаха няколко нелоши шанса да стигнат до гол. В последната минута Фернандиньо не съумя да вкара с глава от 4 метра и финалът влезе в рулетката на дузпите.

Дузпи

Емре Джан изпълни първа дузпа и вкара за 1:0 с "паненка". Фернандиньо пък се опита да е изключително точен, но уцели гредата и даде аванс на мърсисайдци. При второто завъртане удар на Лукас беше спасен, докато Навас успя да покори целта, въпреки че Миньоле усети ъгъла. Коутиньо изпусна дузпата си, след като първо спря, а след това стреля в ъгъла, в който Кабайеро вече се беше хвърлил, докато Агуеро беше точен. Кабайеро се отчете с още една блестяща намеса, след като усети къде ще бие Лалана и спаси с дясната си ръка. Яя Туре прати топката в долния ляв ъгъл и донесе трофея на своите.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Мърсисайдци стигнаха трудно до класирането си за финал. Те трябваше да минат на няколко пъти през изпълнение на дузпи, включително и в полуфиналите срещу Стоук Сити. Въпреки това най-убедителната победа в турнира записаха именно Стъридж и компания, които удариха с 6:1 Саутхямптън като гост.

"Гражданите" имаха далеч по-лесен път, като громяха съперниците си по пътя към "Уембли". Проблем на "небесносините" създаде единствено Евертън, който в полуфиналите спечели първия мач с 2:1, но на реванша с 3:1 Сити се класира за финала.

СЪСТАВИТЕ

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Лукас, Сако, Морено, Джан, Хендерсън, Милнър, Фирмино, Коутиньо, Стъридж

Манчестър Сити: Кабайеро, Саня, Компани, Отаменди, Клиши, Фернандо, Фернандиньо, Туре, Силва, Стърлинг Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички