Титанична битка за 19-годишен холандски супер талант


Титанична битка за 19-годишен холандски супер талант

2211 0

Истинска война е на път да се разрази между 4 от топ клубовете в Европа - Барселона, Челси, Манчестър Сити и Милан. Причината е 19-годишният талант на Аякс Рийхадли Базур, който е считан за един от най-прогресиращите млади футболисти в света.

Полузащитникът е определян като "новия Патрик Виейра", като титулярната му позиция е на дефанзивен халф. Въпреки това той показва изключителна зрялост на терена и неведнъж е запълвал "дупки" в схемата на Аякс.

До момента през сезона той има 21 мача, в които е вкарал 1 гола и е раздал 4 асистенции, като се справя отлично с разпределянето на играта на своя тим. Базур е изключително спокоен с топка в крака, а дефанзивните му умения са много добре развити с оглед на крехката му футболна възраст. Той е и основна причина Аякс да разполага с най-добрата защита в Ередивизие.

Това е причината и Барселона да се ориентирала към холандеца. Каталунците все повече охлаждат интереса си към Пол Погба (100 милиона евро), като са с насочили към Базур, който е оценяван от клуба си на 20 милиона евро.

Каталунците дори на няколко пъти изпратиха спортният директор Ариедо Брайда, и техническият секретар Роберт Фернандес да гледат изявите на Базур на "Амстердам Арена". 

Челси и Милан са другите по-сериозни кандидати за подписа на холандеца, като са пращали регулярно скаути, за да гледат изявите на младока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички