След смъртни заплахи: Майк Дийн не иска да съдийства във Висшата лига този уикенд


След смъртни заплахи: Майк Дийн не иска да съдийства във Висшата лига този уикенд
Снимка: Getty Images/Guliver

6238 0

Майк Дийн помоли да не ръководи мач от Висшата лига този уикенд, след като получи обиди и смъртни заплаха в социалните мрежи след два противоречиви червени картона.

52-годишният рефер бе разкритикуван заради изгонването на полузащитника на Уест Хем Томаш Сучек за груба игра, след като чехът неволно закачи Александър Митрович при нулевото равенство на „чуковете“ с Фулъм в събота. Инцидентът стана само четири дни след изгонването на Ян Беднарек от Саутхемптън за нарушение в наказателното поле срещу Антони Марсиал при разгрома на Манчестър Юнайтед с 9:0.

И двете решения бяха променени след жалби на съответните клубове, като Сучек ще бъде на разположение за гостуването на Юнайтед във вторник вечер за ФА Къп, както и за мачовете от Премиършип с Шефилд Юнайтед и Тотнъм. И в двата случая Дийн реши да покаже червен картон, след като бе посъветван да разгледа отново инцидента на монитор от ВАР. Семейството на съдията също е станало обект на заплахи в социалните мрежи. Всички обиди са докладвани на полицията.

Въпреки това, Дийн ще ръководи срещата между Лестър и Брайтън в турнира за Купата на Футболната асоциация в сряда и може да се завърне във Висшата лига идния уикенд. Ако това се случи, вероятно той отново ще си партнира с Лий Мейсън, тъй като съдиите обикновено работят на групи.

ОЩЕ: Ас на Барса: 85% от съдиите в Ла Лига подкрепят Реал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички